Steven van Eijck

Steven van Eijck is een econoom en voormalig politicus die staatssecretaris van financiën was in het eerste kabinet-Balkenende. U kunt Steven van Eijck boeken als spreker. In zijn lezingen heeft hij het over onderwerpen als politiek en bestuur, economie, financiën en ondernemen.

Economie
Voordat Van Eijck de politiek in ging was hij docent algemene economie, bedrijfseconomie en bankleer aan de Hogeschool voor Economische Studies in Rotterdam. Tevens was hij verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hier was hij wetenschappelijk hoofddocent economie, belastingrecht en financiële planning. Tevens was hij directeur van het Instituut voor Financiële Planning van de universiteit.

Van 1996 tot 2002 was hij tevens voorzitter van het bestuur van de academie voor financiële planning. Ook was hij directeur en grootaandeelhouder van het instituut voor fiscale kennisoverdracht.

Politiek
In 2002 was hij tijdens de formatie van het kabinet-Balkenende I onafhankelijk adviseur van de LPF. Vervolgens werd hij staatssecretaris van financiën en was hij in die hoedanigheid onder andere betrokken bij de versobering van de spaarloonregeling en de afschaffing van de premiespaarrekening. Ook werd tijdens zijn bewindsperiode de levensloopregeling ingesteld. Hoewel Van Eijck staatssecretaris was namens de LPF, was hij geen lid van de partij.

Na de val van het kabinet werd hij commissaris voor het jeugd- en jongerenbeleid in. Afsluitend bracht hij in 2006 en 2007 vier adviesrapporten uit.

In 2008 werd hij vervolgens benoemd in de task force Financiering Landschap Nederland en in 2011 werd hij lid van de visitatiecommissie wijkaanpak.

Tevens was Van Eijck van 2006 tot en met 2014 bestuursvoorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging en zodoende ook lid van het federatiebestuur van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Geneeskunst. Tevens is Van Eijck voorzitter van de samenwerkende brancheorganisaties filantropie SBF.

Wilt u Steven van Eijck inhuren als spreker? Neem voor meer informatie contact op met ons op.

 

Steven van Eijck spreekt graag over:

Steven van Eijck boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Steven van Eijck. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21