Heleen van Royen

In 2015 ontdekt schijfster en spreker Heleen van Royen, bekend van even succesvolle als openhartige boeken, dat haar moeder vergeetachtig wordt. Al snel volgt de diagnose. Alzheimer. Heleen neemt een moedig besluit. Dat krijgt verstrekkende gevolgen. Een van die gevolgen is dat veel organisaties Heleen van Royen inhuren als spreker rond het beladen thema alzheimer.

Van Royen maakte het thema op een persoonlijke en intieme manier bespreekbaar. Zodra de diagnose alzheimer was gesteld, verbouwde ze haar tuinhuis in Amsterdam tot ‘aanleunwoning’. Ze werd haar moeders mantelzorger en besloot de interactie tussen haar en haar moeder een jaar lang met de camera vast te leggen. Dat resulteerde in de documentaire Het doet zo zeer, een aangrijpend verslag van een dochter en moeder die proberen te bevatten wat alzheimer met een mens doet.

Ervaringsdeskundige Van Royen inhuren voor uw seminar of congres over alzheimer

Het doet zo zeer is alom geprezen als intiem getuigenisdocument dat het proces van alzheimer inzichtelijk maakt. Heleen van Royen verwierf met haar documentaire de status van ervaringsdeskundige. Ook u kunt haar in die unieke rol inhuren voor uw seminar of congres rond thema’s als ouder worden, kwaliteit van leven en dementie. Niet alleen als u op zoek bent naar een betrokken spreker, maar ook als u een presentator of dagvoorzitter wilt inzetten, die de problematiek van binnenuit kent.

Haar engagement met het onderwerp alzheimer laat deze spreker zien van een andere kant dan de meeste mensen haar kennen. Heleen van Royen is toch op de eerste plaats de schrijfster van controversiële boeken met vrijmoedige erotische passages. Ook weet ze altijd de presentator van deze of gene nieuwsshow op het verkeerde been te zetten met gepeperde uitspraken. In 2004 stond Van Royen in het middelpunt van de belangstelling doordat een van haar columns leidde tot de ontmaskering van huisarts/politicus Rob Oudkerk.

Heleen van Royen – openhartig als schrijver én als spreker

De openhartigheid die een handelsmerk is van Heleen van Royen als schrijfster, hanteert ze ook als spreker, presentator, dagvoorzitter en discussieleider. Juist het feit dat ze geen blad voor de mond neemt, ook niet over het onderwerp alzheimer, maakt dat veel organisaties haar voor hun seminar of congres inhuren. Heleen verzorgt niet alleen lezingen over dementie. Ze is ook een gepassioneerd spreker over onderwerpen als lifestyle, literatuur, ondernemen en marketing. Ook daar kunt u Heleen voor inhuren.

Van Royen, geboren in Amsterdam (1965) studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze werkte bij het Haarlems Dagblad en als presentator bij Radio Noord-Holland. In 2000 debuteerde ze met De gelukkige huisvrouw. Dit werd meteen een van haar meest succesvolle boeken. Er werd zowel een toneelstuk als een film van gemaakt. Andere, internationaal succesvolle boeken van deze spreker zijn onder meer: Godin van de Jacht, De ontsnapping en De Mannenster.

Snel en efficiënt een spreker, presentator of dagvoorzitter boeken

Organiseert u een seminar of congres waarin thema’s als ouder worden en omgaan met dementie een belangrijke rol spelen en wilt u hiervoor een ervaren spreker, presentator of dagvoorzitter voor inhuren? Wij zijn u daar graag met een gedegen advies bij van dienst. Neem contact op met ons Quality Bookings team en u krijgt informatie op maat. Wilt u schrijfster en spreker Heleen van Royen inhuren, dan kunnen wij haar snel en rechtstreeks tegen de beste voorwaarden voor u boeken.

Heleen van Royen spreekt graag over:

Heleen van Royen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Heleen van Royen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21