Info & boekingen
Spreker Hans Laroes - Journalist
Exclusief bij
Quality Bookings

Hans Laroes als spreker boeken

De onderscheidende momenten in het vak van een journalist blijken vaak scharniermomenten in de tijd. Van de moord op JFK tot de dood van Diana en van 9/11 tot het neerstorten van Turkish Airlines bij Schiphol.

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Te boeken als
 • Snel contact met Hans Laroes
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Hans Laroes vertolkte bij meerdere van deze momenten een belangrijke rol in de nieuwsvoorziening: eerst als chef redactie en later als (adjunct-)hoofdredacteur bij het NOS-Journaal. Zijn tientallen jaren ervaring als vooraanstaand journalist verschaffen hem een unieke blik op het huidige medialandschap.

Inmiddels veelvuldig actief als spreker, helpt Laroes organisaties met boeiende lezingen om belangrijke gebeurtenissen te duiden en benoemt hij nieuwe (r)evoluties in de wereld.

Biografie van Hans Laroes

Hans Laroes wordt geboren op 2 juli 1955 in Middelburg. Na de HBS-A gaat hij studeren aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. In 1978 krijgt hij zijn eerste baan als bureauredacteur bij de Provinciale Zeeuwse Courant. Na enkele andere functies, waaronder ook die van chef nieuwsdienst bij het Utrechts Nieuwsblad, belandt hij in 1988 op de redactie van het NOS-journaal.

Het is de plek waar de getalenteerde journalist zichzelf verder ontplooit en een groot deel van zijn carrière doorbrengt. Eerst als presentator en daarna als chef redactie, adjunct-hoofdredacteur, operationeel hoofdredacteur en hoofdredacteur NOS-Nieuws.

Vanaf 2007 is Laroes ook buiten de NOS actief, onder meer als president News Assembly EBU, lid Operational Board Eurovision/EBU, Voorzitter Raad voor de Journalistiek en Leider Taskforce EBU Value to Society. Vanaf de zomer van 2016 is hij nog anderhalf jaar interim-Hoofdredacteur Journalistiek KRO-NCRV.

Hans Laroes boeken als spreker

In zijn rijke carrière wordt Laroes regelmatig gevraagd om tijdens congressen en seminars op te treden als spreker. Zijn decennialange ervaring in de frontlinie van de journalistiek maakt hem tot een expert in het voorzien van grote veranderingen op de lange termijn. Deze reeds eerder aangehaalde scharniermomenten blijken vaak het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis.

Ieder vakgebied en iedere samenleving kennen dit soort momenten, legt de keynote spreker uit in zijn lezing. De vraag is niet alleen of we ze zien aankomen, maar ook of en hoe we ze weten te duiden. Door antwoorden te geven op deze belangrijke vragen, kunnen we deze vertalen naar praktisch handelen de volgende dag.

Bekende journalist boeken voor een lezing

Bedrijven of organisaties die Laroes inhuren voor een lezing, weten zich verzekerd van een door de wol geverfd spreker die volle zalen in zowel het Engels als het Nederlands weet te boeien. De journalist in hart en nieren ziet het (mede) als zijn taak om de (r)evoluties te benoemen die het gevolg zijn van nieuwe ontwikkelingen en innovaties.

Denk hierbij onder meer aan actuele onderwerpen zoals Artificial Intelligence, machine learning en Big Data, die voor organisaties in de meest uiteenlopende sectoren tegenwoordig uiterst relevant zijn. Van transport tot gezondheidszorg en van bestuur tot onderwijs.

De bevlogen Laroes spreekt hierbij niet vanuit een negatief of waarschuwend perspectief, maar aanschouwt de wereld liever vanuit een handelingsperspectief. Tijdens deze lezing dus geen doemdenken en ook geen hosanna, maar een nuchtere blik op uitdagende en constructieve vraagstukken ondersteund door concrete voorbeelden.

Wat hebben we aan een nieuwe ontwikkeling? Hoe richten we ons leven erop in en welke regels en afspraken maken we? De trendwatcher met de scherpe geest denkt met de opdrachtgever mee en spitst de aard van zijn lezing toe op de specifieke uitdagingen waar de betreffende organisatie mee te maken heeft.

Contact opnemen met Hans Laroes

Wilt u Hans Laroes ook inhuren als spreker op uw congres, seminar of symposium? De eventspecialisten van Quality Bookings helpen u graag bij het boeken van deze bekende topjournalist. Neem direct contact op voor meer informatie over de boekingsvoorwaarden.

Meer informatie & boekingen

Hans Laroes inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Hans Laroes
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers