Van ‘pitbull’ tot ‘activist’, van ‘gedreven branieschopper’ tot  ‘authentiek belangenbehartiger’, het is maar een beperkte greep uit de etiketten, die op hem worden geplakt in een poging deze schrik van menig directiekamer te typeren. Al dertig jaar lang voert Faas, als zelfbenoemd ordebewaker, een verbeten strijd tegen onrecht in het bedrijfsleven. Zijn favoriete targets zijn onder mee falende bestuurders, slapende commissarissen, meebuigende accountants en wegkijkende toezichthouders. Onderwerpen die hem na aan het hart liggen en waarover hij humorvol kan vertellen, zijn goed ondernemingsbestuur, adequate (jaar)verslaggeving alsmede bescherming van minderheidsaandeelhouders en consumenten.

Zijn vele successen die doorgaans afgedwongen worden middels juridische procedures, gevoerd via zijn bureau Recalcico Beheer B.V.,  variëren van veroordeling binnen het  tuchtrecht (accountants en advocaten)  ondernemingskamerprocedures (wanbeleid en uitkooptrajecten) alsook civiele zaken (financiële instellingen). De op het oog welhaast onsamenhangende onderwerpen kennen wel degelijk een rode draad: de oorzaken voor het gebrek aan deugd en de verleidingen van de ondeugd.

‘Wie iets wil bereiken, moet zich daarvoor inspannen, terwijl anderen zich vermaken’, is een uitspraak die wordt toegeschreven aan Sir Winston Churchill. Die is zeker van toepassing op degenen die het tot hun taak rekenen om heilige huisjes en gevestigde belangen ter discussie te stellen in ons geïnstitutionaliseerde land. In zijn voordrachten gaat Faas dan ook niet alleen lichtvoetig in op kwesties rondom het gebrek aan deugd, maar besteedt hij tevens aandacht aan de factoren en systemen die dit in stand houden.

Frans Faas spreekt graag over:

Frans Faas boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Frans Faas. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21