Femke Halsema is bij het grote publiek bekend als politiek leider en fractievoorzitter van GroenLinks. Zij was in de periode 1998 tot 2011 lid van de tweede kamer. U kunt deze zeer veelzijdige vrouw boeken als spreker over talloze onderwerpen via Quality Bookings.

Opgegroeid in een sociaaldemocratisch gezin

Femke Halsema werd in 1966 geboren in een sociaaldemocratische familie. Haar moeder was wethouder sociale zaken en werkgelegenheid voor de PvdA. Na de Havo deed ze de lerarenopleiding Nederlands en geschiedenis. Ze onderbrak deze opleiding om Algemene Sociale Wetenschappen te gaan studeren aan de Universiteit Utrecht, met als specialisatie criminologie. Vanaf 1993 startte ze haar politieke loopbaan bij de PvdA bij de Wiardi Beckman Stichting. Ze kandideerde zich in 1998 voor GroenLinks waar ze als derde op de lijst kwam te staan. In 2002 werd ze fractievoorzitter voor deze partij. In april kreeg ze de Thorbecke prijs voor welsprekendheid en in datzelfde jaar maakte ze bekend geen fractie- en partijleider meer te zijn. In januari 2011 verliet ze de tweede kamer. Na haar politieke carrière gaf ze masterclasses, was ze lid van de raad van commissarissen van WPG uitgevers, voorzitter van de Stichting Vluchteling, voorzitter van de raad van advies voor de ASN Bank, columnist voor De Correspondent en maakte ze de documentaire Seks en de Zonde.

Geen rechtvaardige principes maar rechtvaardige uitkomsten

Femke Halsema heeft een uitgesproken mening over politiek. Ze maakt onderscheid tussen positieve en negatieve vrijheid. Zij is van mening dat de rechtsstaat de rechten van burgers moet beschermen en niet beperken. Positieve vrijheid is volgens Femke de emancipatie van burgers uit armoede en achterstand. De verzorgingsstaat zou hervormd moeten worden naar Deens model met volledige werkgelegenheid. Kortom, deze vrouw spreekt als kenner over politiek, over vrijheid en over vluchtelingen. Ze is, ondanks dat ze de politiek heeft verlaten, zeer kritisch en dat weet ze ook vorm te geven in haar opiniestukken.
Boek deze politiek geëngageerde vrouw via Quality Bookings en neem voor meer informatie contact met ons op.

Femke Halsema spreekt graag over:

Femke Halsema boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Femke Halsema. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21