Info & boekingen
Spreker Evert Bleijenberg - What we believe to be possible Copyright foto: John Mulders

Evert Bleijenberg What we believe to be possible

Evert Bleijenberg als spreker boeken

Evert heeft circa 20 jaar gewerkt in senior management van internationale Telecom en IT-ondernemingen zoals France Telecom, Intelsat, KPN en Global Metro Networks. Hij is één van de mensen die aan de wieg stond van de bouw van het internet. Later startte hij een management-consultancy bedrijf waarmee hij middelgrote technologie & innovatie organisaties ondersteunde. Zijn professionele leven draait om het nadenken over strategie, organisatie, technologie, innovatie en duurzaamheid.

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Onderwerpen
Te boeken als
 • Snel contact met Evert Bleijenberg
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Evert Bleijenberg

In 2001 besloot Evert zijn managementactiviteiten te reduceren en zijn passie te volgen. Hij werd professioneel onderwater wild-life cameraman. Hij reisde de wereld af van Micronesië tot de Galapagos en participeerde in een aantal documentaires over de staat van onze oceanen. Tijdens één van deze reizen (her)ontdekte hij het fenomeen van natuurlijke zelforganiserende systemen: zwermen. En bijna onmiddellijk zag hij de voordelen die dit gedrag zou kunnen hebben in menselijke organisaties. Hij identificeerde een unieke set van principes die dit gedrag faciliteert en combineerde deze in een innovatief model voor het creëren van toekomstbestendige organisaties: the SWARM Solution. In 2020 publiceerde hij zijn boek SWARM Organisation. In dit boek beschrijft Evert waarom onze huidige organisatiemodellen niet meer kunnen functioneren en hoe het SWARM Organisatie model hier een oplossing voor biedt. Evert woont, samen met zijn vrouw Pauline, op zijn geliefde eiland Bonaire. Hij heeft een Master in Business Administration van de Rijksuniversiteit Groningen en de Wharton University of Pennsylvania.

                 ” What we believe to be possible,
                       defines what we are capable of creating”.

Future proof organisations: SWARM
Onze maatschappij verandert met een ongelooflijke snelheid. De verandering verloopt exponentieel en is volledig toe te schrijven aan technologie. Helaas hebben velen van ons grote moeite om dit bij te houden, onze aanpassing verloopt logaritmisch. Hierdoor ontstaat een zogenaamde aanpassingskloof en die veroorzaakt ernstige problemen. Veel hiervan is te wijten aan de manier waarop wij geconditioneerd zijn te denken over, ons te gedragen in, en structuur te geven aan, onze organisaties. De alsmaar toenemende regeldruk is een duidelijk teken dat het hiërarchische organisatiemodel niet meer functioneert. “Snelle aanpassing is het nieuwe concurrentievoordeel”. Om de kansen van de toekomst te benutten, moeten organisaties hun aanpassingsvermogen significant verbeteren. De succesvolle organisatie van de toekomst heeft een focus op ‘de meeste adaptieve’ zijn en niet zozeer op ‘de beste’ zijn. Ze zijn niet ‘built-to-last’, maar ‘built-to-adapt’. Ze gebruiken een organisatiemodel wat afstapt van vaste en formele structuur, hiërarchie en controle en hebben de vorm van een intelligent zelforganiserend netwerk. Zelforganiserende collectieven faciliteren een gedrag dat voortdurend elk vereist gedrag creëert, voor elke specifieke gebeurtenis, in elke specifieke omgeving en op elk specifiek tijdstip. In de natuur bestaan dergelijke zelforganiserende collectieven al miljoenen jaren: zwermen. Zwermen geven ons waardevolle inzichten over de innerlijke werking en de voordelen van zelforganisatie. Maar, wat zijn de principes van zwermintelligentie en hoe maken we daar gebruik van? Hoe kunnen we deze combineren met menselijk organisatiegedrag? En welke stappen moeten we nemen om ze te creëren?

Gelukkig geeft Digital AI technologie, dezelfde technologie die de exponentiële verandering creëert, ons ook de tools om SWARM Organisation mogelijk te maken.

Maar alles begint met het veranderen van onze mindset.

Meer informatie & boekingen

Evert Bleijenberg inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

 • Snel contact met Evert Bleijenberg
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers