Hij is zowel succesvol als controversieel. Op de eerste plaats is Erik de Vlieger (1959) een rasondernemer. Hij begint op jonge leeftijd in de onderneming van zijn vader, een handelsfirma in industriële naaimachines in Amsterdam. In 2005 komt hij in aanraking met de Franse justitie. Dit werpt een smet op zijn reputatie als ondernemer, maar weerhoudt hem er niet van actief te blijven.

Ondernemer De Vlieger inhuren als spreker of presentator

Naast zijn activiteiten als ondernemer en investeerder, is Erik de Vlieger een graag gezien gast als spreker, presentator of dagvoorzitter. Bedrijven die hem als zodanig inhuren, prijzen zijn bevlogenheid en talenten als spreker. Hij put uit eigen ervaringen en neemt uw zakelijke relaties mee in succesverhalen en tegenslagen. Als begenadigd spreker weet hij op een inspirerende manier aanschouwelijk te maken hoe je tegenslagen kunt overwinnen.

Erik is tot 1990 directeur van het internationale naaimachine-imperium van zijn vader. Dan slaat hij zijn vleugels uit. De fabriek wordt verkocht en de directeur ontpopt zich als durfkapitalist. Hij is met name actief in Oost-Europa. Hij is succesvol in vastgoed en neemt mediabedrijven op de korrel. Pogingen om Het Parool over te nemen, lopen vast. Quote schat het vermogen van de geboren en getogen Amsterdammer in 2003 op circa € 125 miljoen.

Ook u kunt Erik de Vlieger boeken

De Vlieger verdeelt zijn aandacht en kapitaal over diverse bedrijven, waaronder de Exel Aviation Group, die luchtvaartbedrijven exploiteert. Zijn ambities in de luchtvaart zorgen voor wrijvingen met zakenpartners en uiteindelijk ook met justitie. Er volgen diverse beslagleggingen en De Vlieger maakt wereldkundig dat hij er ‘geen lol’ meer in heeft. Hij doet verschillende ondernemingen van de hand.

De door De Vlieger geïnitieerde overnameperikelen in de luchtvaartsector hebben een vervelend staartje. In 2005 wordt de ondernemer en spreker door de Franse justitie veroordeeld voor malversaties. Ook in Nederland raakt hij verzeild in diverse strafzaken, maar dat leidt niet tot veroordelingen. De Vlieger schrijft twee boeken over zijn ervaringen, de autobiografie Tot hier en nu verder en Diep Zakendoen. Daarnaast deelt hij zijn positieve en negatieve ervaringen als spreker, presentator en dagvoorzitter van zakelijke evenementen. Ook u kunt hem boeken als spreker.

Contact opnemen met Erik de Vlieger

Erik de Vlieger inhuren is altijd goed voor inspiratie en reuring. Wij kunnen deze spreker, presentator en dagvoorzitter direct voor u boeken. Quality Bookings is u graag op maat van dienst bij het kiezen en vastleggen van de juiste spreker, presentator of dagvoorzitter. Voor informatie over de voorbereiding en beschikbaarheid kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Erik de Vlieger spreekt graag over:

Erik de Vlieger boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Erik de Vlieger. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21