Schrijver, tv-presentator, journalist en mediacommentator Cornald Maas is bekend als groot liefhebber en kenner van het Eurovisiesongfestival en tevens als maker van populaire kunstprogramma’s op televisie, zoals Opium.

Publicist en redacteur

Cornald Maas bezoekt het gymnasium in zijn geboorteplaats Bergen op Zoom en studeert vervolgens Nederlands aan de Universiteit Leiden. Hij specialiseert zich in conversatie-analyse en argumentatietheorie. Vanaf 1990 is hij actief als journalist en publicist, onder meer voor de Volkskrant, Vrij Nederland en het tijdschrift LINDA. Maas maakt onder andere naam als recensent van jeugdliteratuur en als televisiecriticus. Verder publiceert hij enkele boeken, onder meer over beroemdheid en over verlies van dierbaren. Als redacteur is hij betrokken bij enkele spraakmakende televisieprogramma’s, waaronder De Schreeuw van de Leeuw en Sonja op Zaterdag. Hij treedt tevens op als eindredacteur van het door Hanneke Groenteman gepresenteerde VPRO-programma De Plantage.

Songfestival en Opium

Cornald Maas is al veel langer betrokken bij het Eurovisiesongfestival, maar sinds 2003 fungeert hij onder andere als jurylid bij de nationale finale en als commentator bij de internationale finale. Sinds 2012 is hij tevens voorzitter van de jury van de Musical Awards. Ook presenteert Maas sinds 2008 voor de AVRO het wekelijkse televisieprogramma over kunst en cultuur, Opium; hij verzorgt bovendien Opium-specials vanaf het Oerol-festival en de Uitmarkt. In 2011 presenteerde Maas het Gouden Televizier-Ring Gala en sinds 2010 verzorgt hij het commentaar bij televisiereportages van de jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam.

Wilt u Cornald Maas boeken als dagvoorzitter, gastspreker of debatleider? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn

Biografie

Cornald Maas spreekt graag over:

Cornald Maas boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Cornald Maas. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21