Kirsten Verdel maakte naam als politica en campagnestrateeg. Zo was zij tijdens de verkiezingen van 2008 de eerste en enige buitenlander in het landelijke campagneteam van Barack Obama. Groepen die Kirsten Verdel inhuren als spreker kunnen luisteren naar haar aansprekende verhaal met vele anekdotes over haar avonturen in binnen- en buitenland.

Politiek
Verdel studeerde bestuurskunde in Rotterdam en ging vervolgens werken bij internetbedrijf XS4ALL. Nadat ze lid werd van de Partij van de Arbeid (PvdA) ging ze weg bij het bedrijf en ging aan de slag bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Vervolgens werd ze campagneleider voor politicus Peter van Heemst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 in Rotterdam. Zelf stond Verdel dat jaar bij de Tweede Kamerverkiezingen op de 58e plaats op de kieslijst van haar partij. Na deze periode vertrok ze naar China waar ze werkte bij een weeshuis voor gehandicapte kinderen. Na haar terugkeer ging ze werken op het partijbureau van de PvdA en werd Statenlid in Zuid-Holland.

Obama
In 2007 vertrok Verdel naar de VS nadat ze een Canadese scholarshipbeurs kreeg toegewezen. In de VS ging ze werken op het landelijk hoofdkwartier van de Democratische Partij, om te helpen bij de campagne van Barack Obama. Voor Vrij Nederland en het Financieel Dagblad schreef ze over haar belevenissen en ook was zij regelmatig op de radio te horen. Na de winst van Obama keerde Verdel terug naar Nederland.

Dirk Scheringa vroeg Verdel om bij de DSB Bank te komen werken om het imago van de bank te verbeteren. Dit wilde zij niet, maar wel stelde zij voor om de verschillende filialen en producten door te lichten. Zij stelde daarbij als voorwaarde dat als Scheringa haar zou voorliegen, zij de wantoestanden openbaar zou maken. Voordat zij aan haar klus kon beginnen, ging de bank echter ten onder.

Verdel schreef het boek Van Rotterdam naar het Witte Huis over haar belevenissen tijdens de presidentsrace van Obama. Over haar ervaringen met de DSB Bank schreef ze het boek Project Homerus.

U kunt Verdel inhuren als spreker. Zij weet alles van (Amerikaanse) politiek, campagnes, Obama en de PvdA. Wilt u meer informatie over Kirsten Verdel, neem dan contact met ons op.

Kirsten Verdel spreekt graag over:

Kirsten Verdel boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Kirsten Verdel. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21