Cabaretier en presentator Ruben Nicolai is bij het grote publiek bekend geworden als een van de Lama’s in het gelijknamige, populaire BNN-programma.

Uitverbaasd
De carrière van Ruben Nicolai komt uit de startblokken op Koninginnedag 2002. Met zijn theatervriend Nathan Vecht tovert hij een oude winkel in het centrum van Amsterdam om tot theatertje. Hier brengen zij het programma Uitverbaasd, waarmee het tweetal een half jaar later de jury- en publieksprijs op Camaretten wint. Vervolgens maken de twee een tour door het land met Uitverbaasd en komen daarna met hun eerste avondvullende theaterprogramma Integere Types.

Lama
Bij het grote publiek breekt Ruben Nicolai in 2004 door als een van de Lama’s in de populaire improvisatieshow van BNN. Sinds 2006 presenteert hij bij BNN ook programma’s als Rat van Fortuin en Je Zal Het Maar Hebben. Nicolai doet ook mee aan het waaghalzerige Try Before You Die. In 2008 presenteert hij de jaarlijkse IQ test en is hij te zien in Ruben vs Sophie. In 2009 wint Nicolai de Zilveren Televizier-ster. Hij presenteert verder onder meer de programma’s Maximum bereikt en 71 graden noord. In 2010 is hij op de buis met Gehaktdag. Veel succes heeft Nicolai ook als presentator van De Allerslechtste Chauffeur van Nederland. In 2011 is hij te zien in een tweede reeks Ruben vs Sophie en in 2012 presenteert hij onder meer de prijsuitreiking van de Gouden Loeki. In de reeks Ruben vs Katja neemt Nicolai het in 2013 op tegen Katja Schuurman.

Ruben Nicolai is onder meer te boeken als presentator.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Ruben Nicolai spreekt graag over:

Ruben Nicolai boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ruben Nicolai. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21