20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Claire Slingerland Copyright foto: Mona Alikhah

Claire Slingerland als spreker boeken

Inclusie- en diversiteitsbeleid werkt alleen wanneer alle personeelsleden het beleid kennen.

Wanneer je organisatie aandacht besteedt aan genderneutraliteit is het belangrijk om te zorgen voor acceptatie daarvan.

Claire Slingerland

Acceptatie begint bij begrip

Aan de hand van diverse voorbeelden uit andere culturen, landen en het verleden laat Claire Slingerland zien dat genderneutraliteit en -diversiteit geen nieuwe verschijnselen zijn, maar iets wat altijd al bestaan heeft. Een genderneutrale samenleving betekent niet dat er geen mannen en vrouwen zijn, maar ons binaire denken is wel een perceptie. Claire benadert gender als een spectrum. Tussen dag en nacht zitten veel schakeringen. En zo is het ook met gender.

Acceptatie begint bij begrip. Met begrip zijn medewerkers eerder bereid het diversiteitsbeleid van de organisatie te onderschrijven. Want hoe ga je binnen je organisatie bijvoorbeeld om met aanspreekvormen? Zo lijkt de aanspreekvorm voor non-binaire mensen soms wat lastig te begrijpen. Met voorbeelden maakt Claire duidelijk dat het helemaal niet zo vreemd is als soms wordt gedacht. En dat onze taal toch al niet zo consequent is. Zorg je voor genderneutrale toiletten in de organisatie? Claire legt uit dat daar niets moderns aan is.

Een organisatie waar genderneutraal denken en spreken vanzelfsprekend is, zorgt voor een veel grotere acceptatie van genderdiversiteit en tolerantie in het algemeen. Claire vertelt het verhaal vanuit bewezen praktijkvoorbeelden. Haar verhaal is niet alleen een pleidooi voor genderdiversiteit, maar bovenal voor acceptatie van iedereen voor wie dat niet altijd vanzelfsprekend is. Ze houdt uw medewerkers een spiegel voor en doet dat met de nodige humor.

‘Claire spreekt op een ontspannen, toegankelijke en oprechte manier.  Ze doet dit op een vanzelfsprekende wijze. Hierdoor komt haar verhaal duidelijk, persoonlijk en professioneel over.

Claire was mede-spreker tijdens onze lezing ‘Logopedie voor transgender personen’ op het NVLF congres Dat heeft ze fantastisch gedaan!’

Barbara Richmond-van Olffen
Logopedist/ stemtherapeut Logopedie Flevoland

Claire is filmmaker en maakt documentaires over inclusie- en diversiteitsonderwerpen

Onderwerpen
Te boeken als
Spreker
Talen
Nederlands
Prijsindicatie
Prijs op aanvraag

Reviews over Claire Slingerland

Schrijf een review

Meer informatie & boekingen

Claire Slingerland inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne
  • Snel contact met Claire Slingerland
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers