De voormalige atleet Caimin Douglas, specialist in de sprint en deelnemer aan verschillende Olympische Spelen, is te boeken als spreker. Hij vertelt boeiend over zijn ervaringen als topsporter en over het werken in teamverband.

Voetbal en atletiek
Caimin Douglas is geboren in Rosmalen, als zoon van een Antilliaanse vader en een Nederlandse moeder. Wanneer hij vijf jaar is, verhuist hij met zijn familie naar Curaçao. Daar legt hij als jeugdige voetballer de basis voor zijn latere atletiekcarrière. Douglas komt uit voor het Antilliaanse juniorenelftal, maar maakt later de overstap naar atletiek. In 1997 trekken zijn prestaties tijdens een grote wedstrijd in Puerto Rico de aandacht van de Universiteit van Texas in El Paso, waar hij vervolgens naartoe gaat.

Estafette
In 2000 neemt Caimin Douglas voor de Nederlandse Antillen deel aan de Olympische Spelen. Vanaf 2002 komt hij echter uit voor Nederland. In 2003 wint hij met zijn teamgenoten een bronzen medaille op de 4 x 100 meter estafette tijdens de wereldkampioenschappen in Parijs. In 2004 vertegenwoordigt Douglas opnieuw als lid van de 4 x 100 meter estafetteploeg Nederland tijdens de Olympische Spelen. Dat jaar studeert Douglas ook af aan de Universiteit van Texas en verhuist hij weer naar Nederland. In 2008 neemt hij wederom deel aan de Olympische Spelen (in Peking), maar een verkeerde wissel zorgt helaas voor diskwalificatie. Naast zijn optredens in het nationale estafetteteam viert Douglas als sprinter triomfen op de 200 meter, waarop hij in 2001 en 2002 Nederlands kampioen wordt. Een hardnekkige rugblessure dwingt hem in 2011 een punt te zetten achter zijn actieve carrière als topsporter. Sindsdien richt hij zich vooral op het trainen van jongeren en op het houden van spreekbeurten.

Wilt u Caimin Douglas boeken als spreker voor uw evenement? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Caimin Douglas spreekt graag over:

Caimin Douglas boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Caimin Douglas. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21