Bart van Olphen

Bart van Olphen is de oprichter van het eerste duurzame vismerk en daarmee de duurzaamste seafood ondernemer ter wereld. Hij kan enthousiast en inspirerend vertellen over zijn opmerkelijke loopbaan, over marketing en over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Duurzaam
De ervaring die Bart van Olphen heeft opgedaan in de wereld van de ‘duurzaamheid’ en het netwerk dat hij daarbij heeft opgebouwd kunnen van grote waarde zijn voor andere organisaties. Hij belicht wat ‘duurzaam ondernemen’ is, en hoe je dat moet vertalen naar je interne organisatie. Hoe vertaal je je buikgevoel naar professionele concrete stappen om je merk of bedrijf de juiste duurzame weg de toekomst in te bewegen? Hoe positioneer je jezelf hierin en hoe communiceer je een frisse, duurzame insteek naar je klanten? Hoe kun je met deze stappen nieuwe potentiële kopers aan je binden?

Visboeken
Bart van Olphen heeft diverse culinaire ‘visboeken’ gepubliceerd. In 2009 schrijft hij het Fishes Kookboek, een reis langs ’s werelds mooiste en meest duurzame visserijen. In 2011 verschijnt vervolgens zijn Nederlands Viskookboek, waarin naast verantwoorde vissersverhalen ongeveer zeventig pure recepten zijn opgenomen. De meest recente publicatie van Van Olphen is Werken met Vis, een geïllustreerd boek dat je helpt bij het kiezen, voorbereiden en bereiden van alle gangbare, in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren. Aan de hand van heldere stap-voor-stap foto’s leer je alle belangrijke basistechnieken om vis schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken. Daarnaast zijn de bekendste visgerechten uit Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, België en Nederland in dit boek te vinden.

Biografie

Bart van Olphen spreekt graag over:

Bart van Olphen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Bart van Olphen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21