Info & boekingen
Spreker Alize Hofmeester - Ontwerp je eigen toekomst van leren

Alize Hofmeester Ontwerp je eigen toekomst van leren

Alize Hofmeester als spreker boeken

Alize Hofmeester is een succesvol, purpose gedreven ondernemer, auteur, spreker en grondlegger van de People Journey Circle© en de Business Agility Scan©. Als gepassioneerd People & Change Executive helpt Alize organisaties relevant te blijven voor klanten, door hun toekomstige manier van werken te hervormen en een nieuwe growth-mindset te faciliteren, die samen tot bedrijfsbrede flow en business agility leiden.

Na jaren van intensief experimenteren, leren en verbeteren gedurende grote, succesvolle agile transities is Alize nu actief als adviseur en coach van C-niveau leiders en transformatie teams rond het hervormen van complexe bedrijfsstructuren, mindset, leiderschap en gedragsverandering. Zij is een veelgevraagd spreker en alom geprezen voor haar inspirerende keynote speeches en coach- en trainingssessies voor mensen aan het begin van komende veranderingen in mindset en gerelateerde business agile transformaties.

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
Te boeken als
 • Snel contact met Alize Hofmeester
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Alize Hofmeester

Alize wordt beschouwd als een echte visionair en thought-leader op het gebied van business agile transformaties voor grote, internationale organisaties. Haar werkelijk verfrissende en unieke aanpak zorgt dat mensen het hart van organisaties en wendbare netwerken van de toekomst vormen en hoe organisaties hun unieke reis naar business agility kunnen beginnen.

In haar in 2021 verschenen boek Purpose Driven People – Business Agility & Duurzame Groei legt Alize uit hoe je door mensen in het midden van haar methodologie te plaatsen, binnen een organisatie het oneindige menselijk potentieel kan ontsluiten en binnen complexe organisaties nieuwe manieren van denken en werken kan activeren.

ONDERWERPEN

Verandering – een eindeloos verhaal?
Veranderen, Transformeren, reorganiseren? Wat bedoelen we daarmee en wat zijn de verschillen? De tijd waarin we leven, vraagt om snelle antwoorden op de veranderingen om ons heen. Vandaag transformeren we. Maar wat is het verschil en belangrijker nog, hoe te succesvol te transformeren. Samen duiken we in dit onderwerp en ontdekken we hoe je kan voorkomen dat verandering een eindeloos verhaal wordt.

Menselijker ondernemen in een digitale wereld
Werk is aan het veranderen, wordt opnieuw uitgevonden of zelfs aan het verdwijnen. Digitalisering is overal om ons heen en Covid-19 heeft onze wereld meer virtueel gemaakt dan we ons ooit voor konden stellen. Onze reis naar de Toekomst van Werk is snel vooruitgegaan en er is geen weg terug. Is het een bedreiging of een grote kans om ondernemen weer meer menselijk te maken? Laten we samen ontdekken hoe we voor iedereen werk zinvol kunnen maken.

De People Journey Circle© – katalysator voor business agility & duurzame groei
Het Waarom is niet langer een vraag. Maar Hoe en Waar te beginnen met het leveren van waarde en zinvol te zijn, blijft voor velen vaak onbeantwoorde vragen. De elementen van de People Journey Circle© helpen je ontdekken Hoe en Waar te beginnen aan jouw unieke reis naar business agility in jouw organisatie. Ontdek de waarde van elk element en krijg met Business Agility Scan© inzicht in de Business Agility status van jouw organisatie. Leer en begrijp hoe je de volgende stappen kan zetten bij het creëren van je eigen unieke benadering, die mensen in het hart van je organisatie plaatst.

Mensen & Purpose – de ziel van je organisatie
Organisaties met een duidelijk omschreven purpose, presteren 5-7% beter dan bedrijven zonder purpose. Dit wetende, iemand moet wel gek zijn om nog geen purpose te willen. Het enkel hebben van een purpose is echter niet voldoende. Net als een lied niet slechts een reeks van wat noten zijn, is jouw organisatie ook niet slechts een reeks van werk en taken. People & Purpose zijn de fundering van WAAROM je bestaat en WAT jouw organisatie uniek maakt. Leer de geheimen van binnenuit en ontdek de magische kracht van de mensen in jouw organisatie, wanneer je Mensen & Purpose op elkaar afstemt.
*Deze lezing is perfect te combineren met een workshop waarbij we de uitkomsten direct in praktijk brengen.

Communicatie & verder – een sleutel tot dynamisch verandering
Communicatie gaat verder dan de zichtbare wijze van spreken en zenden. Er gebeurt iets in je hersenen. Als je verandering wilt realiseren, dan moet je goed snappen, hoe en waarom jouw hersenen werken op de wijze waarop ze doen. Cultuur, transparantie, wereldbeeld en taal zijn belangrijke factoren bij het begrijpen van collegae en andere mensen om ons heen. Factoren die bewustzijn, wensen en vertrouwen maken of breken. Samen gaan we praktische voorbeelden en verschillende wijzen van communiceren bespreken, welke leiden tot een levendige interactie en samenwerking tussen mensen binnen de organisatie.

De agility paradox van transformeren
De transformatie naar business agility neemt belemmeringen weg. Ironisch genoeg vormen er zich gedurende de reis nieuwe obstakels. Zij zijn de onbewuste gevolgen van onze onbedoelde acties. Zij weerhouden ons vooruit te komen of erger, zij zorgen voor terugval in oude gewoontes, zoals controlemechanismen en micromanagement. Ontdek hoe je een visuele governance, zoals een Obeya of Agile Walls kan opzetten, belemmeringen kan identificeren en hoe je ze kan elimineren en de focus te houden op het bouwen van vertrouwen om zo je purpose te vervullen.

Leiderschap – een onmogelijke missie?
Wat je ook doet, het lijkt nooit goed genoeg. Vele verschillende situaties, vragen om verschillende vormen van leidinggeven. Bovendien hebben we allemaal onze vooroordelen en gedachtes over wat andere mensen nodig hebben. Maar is dat echt waar? Momenteel gaan we in de richting van netwerkorganisaties, zelforganiserende teams en vormen van gedistribueerd leiderschap. Hoe dien je om te gaan met deze nieuwe vormen van werken? Ontdek hoe je de brug slaat en hoe je zelf het rolmodel kan worden dat je wilt zijn.

 De kracht van collectieve intelligentie
De problemen van vandaag en morgen kunnen niet langer worden opgelost met de kennis en het denken uit het verleden. Nieuwe ideeën kaatsen van de muren in de echokamers en silo’s binnen ondernemingen. Maar hoe verrijk je nou precies jouw onderneming en groei je buiten je huidige grenzen en structuren? Met o.a. de hulp van het dierenrijk laat Alize zien hoe je door bestaande silo’s en echokamers kunt breken en de collectieve intelligentie van de groep kunt loslaten binnen je organisatie.

Leren is geen sport van toeschouwers
De toekomst van werk verandert zo snel, dat tegen de tijd dat je iemand hebt aangenomen met de juiste vaardigheden, ze eigenlijk alweer verouderd zijn tijdens het onboardings-proces. Wat als jouw organisatie zelfs een stap verder gaat? Wat als deze niet enkel digitaal transformeert, maar ook naar een wendbare manieren van werken en denken transformeert? Ontdek wat nodig is om te groeien naar een lerende organisatie, waar een traditionele MBA niet langer gevraagd is (nodig is). Begin nu en ontwerp je eigen toekomst van leren.

Een glansrijke toekomst in het ecosysteem
De verschillende ecosystemen waar wij, mensen en organisaties, deel van uitmaken, beïnvloeden de manier waarop wij denken, waarnemen, handelen en ons gedragen. Natuurlijke en zakelijke ecosystemen worden steeds onvoorspelbaarder, wat betekent dat we moeten leren omgaan met verandering of verlies en ons moeten leren aanpassen aan deze nieuwe omstandigheden. Hoewel de toekomst soms onzichtbaar, ongrijpbaar en onzeker lijkt, hoeft dit niet noodzakelijkerwijs negatief te zijn – zolang we bereid zijn de blinde vlekken te zien. Laten we de kansen ontsluiten die ecosystemen in het algemeen bieden en specifiek voor het ecosysteem waarin u als bedrijf opereert. Ontdek welke verbindingen er tussen verschillende systemen zijn en hoe jij, jouw organisatie en ecosystemen elkaar kunnen beïnvloeden en wederzijds van elkaar kunnen profiteren.

 

 

Meer informatie & boekingen

Alize Hofmeester inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Alize Hofmeester
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers