Hij werd geboren in Parijs alwaar hij tot 1983 het koksvak leerde bij verschillende restaurants. Hierna kwam Alain naar Nederland om bij tal van restaurants zijn werk voort te zetten. Zo werkte hij onder andere bij De Kerstentuin* (Amsterdam), Tante Koosje* (Loenen aan de Vecht), Restaurant Christophe* (Amsterdam) en Restaurant de Doelen (Muiden).

In oktober 1995 maakt hij zijn debuut als tv-kok bij ‘Wie kookt er vandaag’ van  IDTV waar het programma ‘Uitgekookt’ van VTV op volgde.

Ook op papier heeft Alain de nodige ervaring. Zo heeft hij een kookrubriek gehad in weekblad Privé, de Carp, het Volkskrant Magazine en het Horeca Journaal. Ook verschenen er verschillende kookboeken van zijn hand waaronder ‘Het Vleesboek’ (Tirion), ‘Les essences d’Alain’ (Tirion), ‘Koken met de Franseslag’ (Bzztoh), ‘Van de zee naar de hemel’(Bert Bakker/Prometeus), ‘Les menu d’Alain’ (2004 Tirion) en ‘50 koks en een boer ‘(2005 Fontaine uitgever).

Alain Caron boeken voor uw evenement

De afgelopen jaren heeft Alain ook niet stil gezeten. Zo presenteerde hij in 2006 ‘Koken op Zee’ voor de VPRO, ‘Kunsthal kookt’ in Rotterdam en ontving hij de Diamant Award voor zijn unieke bijdrage aan de Nederlandse gastronomie.

In 2007 nam hij de presentatie van ‘Proef de stad’ (culinaire beurs in het Lloyd Hotel in Amsterdam) op zich alsmede de organisatie van het wijnfestival in de Limoux samen met Gilles Faelens (Toques et Clochers) waar Chef Jonnie Boer*** met 10 sterren collega’s uit Nederland kookt voor 1000 personen op een galadiner.

In 2008 en 2009 organiseerde hij een Culinair Festival in Vietnam met Ron Blaauw, de ‘Taste of Sophia’ in samenwerking met HMG groep en Ron Blaauw en het galadiner met buitenlandse chefs in San Fransico in samenwerking met de Supper Club Amsterdam.
Ook maakte hij films van Jacques Pourcel in Azië (China, Thailand en Japan).

In 2010 was hij samensteller van een kook-dvd in samenwerking met Julius Jaspers, organiseerde hij het Culinair Festival in Hanoi met 2** chef Jacques Pourcel, werkte hij mee aan het kook- reisboek van National Geographic, maakte hij een film voor het Franse Pavillon op de wereldtentoonstelling in Sjanghai, werkte hij met Ron Blaauw en Julius Jaspers aan het kookboek ‘Koken met kleine sterren’ en was hij Jurylid bij het tv programma ‘Masterchef’ (Net 5).

Alain Caron is een bevlogen en passievol culinair expert die ook op het podium zijn toeschouwers verrast met zijn kennis en enthousiasme. Hij weet op originele en verrassende wijze ieder zakelijk onderwerp op zijn eigen manier om te zetten naar een culinaire show.

Alain Caron boeken voor uw evenement

Alain Caron spreekt graag over:

Alain Caron boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Alain Caron. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21