René is onvermoeibaar actief op het gebied van Eetcultuur. Hij is in Nederland en in het buitenland op alle gebieden van het restaurantwezen actief (geweest): als chef-kok, in de bediening, als bedrijfsleider, als directeur, als eigenaar en ook als consultant, conceptontwikkelaar of –verbeteraar, als ontwikkelaar van food formules, als interim directeur, als bouwbegeleider, als gastvrijheidtrainer en in culinaire activiteiten met kinderen.

Om een paar bekendere etablissementen te noemen: De Hoefslag in Bosch en Duin, Hotel Arena en Vak Zuid in Amsterdam, Bagels & Beans – landelijk, Hortus Botanicus, Lloyd Hotel, Stadsschouwburg en De Jaren in Amsterdam, Seinpost in Den Haag en Déja Blue in Honduras.

Inmiddels zijn twee succesvolle tv-series Pluijm op Pad uitgezonden. En nu presenteert René zijn eerste boek: Pluijm op Pad.

Culinair avonturier René Pluijm neemt je mee op zijn zoektocht naar de bron van voedselschatten in Europa. Wie verwacht sublieme azijnen op een dak in het centrum van Wenen? Of eetbaar zeewier in Ierland, thee op de Azoren en toegankelijke wijnen van de eilanden in Denemarken?

Pluijm op pad is een verrijking van René Pluijm’s gelijknamige tv-programma. Een schatkist met geheime familierecepten, klassiekers, adressen, routes, verhalen, anekdotes, interviews, kooktechnieken en nog heel veel meer. Met DVD vol hoogtepunten uit de eerste tv-serie.

René Pluijm spreekt graag over:

René Pluijm boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van René Pluijm. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21