Aernoud Bourdrez

Aernoud Bourdrez is advocaat en onderhandelaar, gespecialiseerd in het auteursrecht. Als advocaat begon hij zijn loopbaan bij Allen & Overy, waarna hij werkzaam was bij Höcker advocaten. In 2003 richtte Bourdrez Law op, een nichekantoor op het gebied van auteursrecht. Als advocaat treedt Bourdrez op voor opkomende en bekende fotografen, kunstenaars, vormgevers, reclamebureaus en architecten.

“De meeste conflicten los je niet op met een juridische benadering, maar door een creatieve oplossing te bedenken. Of door goodwill te creëren, wat kan als je met de tegenpartij een broodje gaat eten. Niet voor niets wil een Rus eerst samen dronken worden en een Fin de sauna in voordat ze met hun tegenpartij een contract afsluiten.”

Over het slim en strategisch onderhandelen schreef Bourdrez de internationale bestseller Think Like a Lawyer, Don’t Act Like One. Voor dit boek volgde Bourdrez de beroemde cursus ‘Program on Negotiation’ aan Harvard en las hij alle standaardwerken, zoals ‘Getting to Yes’ en ‘The Art of War’. Ook keek hij urenlang naar Big Brother, Hell’s Kitchen, Buurman & Buurman en tientallen K-1 gevechten.

Maar volgens Bourdrez valt nog het meest te leren van de tientallen Dashcam-filmpjes die op Youtube circuleren. Met name die uit Rusland, waar het er rauw aan toe kan gaan in het verkeer. De op het dashboard gemonteerde camera’s leggen mooi vast hoe het conflict ontstaat en waarom het ene conflict drastisch uit de hand loopt en het andere slim wordt opgelost.

Aan de hand van iconische en hilarische filmbeelden uit de politiek, de sport en het openbare leven, laat Bourdrez in zijn presentatie zien hoe conflicten ontstaan en steeds door dezelfde patronen worden gekenmerkt. Ken je die patronen, dan kun je ze vaak makkelijk doorbreken en het conflict oplossen.

Bourdrez heeft geadviseerd in conflicten in meer dan 40 landen. Hij gaf lezingen aan onder meer (de raden van bestuur van) Transavia, Das Rechtsbijstand, het Stedelijk Museum, diverse advocatenkantoren en op congressen in binnen- en buitenland.

Naast zijn werk als advocaat verzamelt Bourdrez fanatiek hedendaagse kunst, loopt hij zo nu en dan een marathon en blijft hij zich laten inspireren door de conflicten waar we dagelijks mee geconfronteerd worden.

Wilt u Aernoud Bourdrez boeken als gastspreker of debatleider? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn

 

Aernoud Bourdrez spreekt graag over:

Aernoud Bourdrez boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Aernoud Bourdrez. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21