Ruud Koornstra is een ondernemer die betrokken was bij de oprichting van televisieproductiemaatschappijen als ID&Dtv. Sinds 2001 houdt hij zich voornamelijk bezig met de oprichting van duurzame ondernemingen. U kunt Ruud Koornstra boeken als spreker over duurzaamheid.

Productiemaatschappij
Koornstra ging naar de Vrije School in Den Haag en behaalde vervolgens in Leiden zijn propedeuse voor de Pabo in Leiden. In 1987 stond hij als medeoprichter aan de basis van productiemaatschappijen als K&B Events en Television, D&D Producties en ID&Dtv.

Vervolgens gaf hij vijftien jaar leiding aan een consortium van event- en televisieproductiemaatschappijen, waar onder andere Praal Media, Sleeswijk Entertainment en K&B Niehe deel van uitmaakten. Onder leiding van Koornstra groeide het bedrijf uit tot de tweede productiemaatschappij van Nederland. In 1999 werd het bedrijf verkocht en fuseerde het met IDtv, waarna Koornstra nog anderhalf jaar leiding gaf aan de fusieonderneming Id&Dtv.

Duurzaamheid
In 2001 was hij medeoprichter van de Tendris Holding. Deze onderneming zet zich als initiëringsmaatschappij in voor duurzame ondernemingen. Vanuit Tendris zijn tal van nieuwe duurzame projecten als Durion Energie (later Oxxio) en Greencard, een duurzame creditcard voor CO2-compensatie, ontstaan. Koornstra is nog steeds aandeelhouder van Tendris.

Daarnaast is hij sinds 2004 voorzitter van de Coöperatieve Vereniging Nijenroad. In 2005 was hij bovendien medeoprichter van het Curatorium van de Leerstoel Social Venturing aan de Universiteit Nyenrode. Sinds 2007 is hij tevens voorzitter van Groeilink.

 

Wilt u Ruud Koornstra inhuren als spreker? Neem voor meer informatie en boekingen contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Ruud Koornstra spreekt graag over:

Ruud Koornstra boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ruud Koornstra. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21