Ondernemerschap, politiek, duurzaamheid. Ruud Koornstra weet er alles van, uit eigen ervaring. Hij liet zich tegen wil en dank door Mark Rutte inhuren als onbezoldigd ‘Energiecommissaris’. In die rol brengt Koornstra vernieuwers en beleidsmakers bij elkaar. Dat er nog bergen werk verzet moeten worden voor een succesvolle energietransitie, is zijn drijfveer. Ook als spreker, presentator of dagvoorzitter draagt hij die visie met verve uit.

Koornstra zet uw congres of seminar over duurzaamheid kracht bij

Als u voorbereidingen treft voor een congres of seminar over duurzaamheid, kunt u bijna niet om deze spreker heen. Ruud is al lange tijd actief betrokken bij bedrijven en projecten die de duurzaamheidstransitie centraal stellen. Het is een kwestie van ‘sleuren’, zegt hij, om bedrijven, burgers en overheden op één lijn te krijgen. Wat er gebeuren moet, legt Ruud graag uit als spreker, presentator of dagvoorzitter tijdens uw congres of seminar.

Als ondernemer maakt Ruud naam als medeoprichter van diverse productiemaatschappijen. Hij geeft vijftien jaar leiding aan een consortium, waar onder meer Praal Media, Sleeswijk Entertainment en K&B Niehe onderdeel vanuit maken. Het bedrijf gaat de boeken in als tweede productiemaatschappij van Nederland. In 1999 fuseert de onderneming met IDtv. Ruud Koornstra staat een half jaar aan het roer van de nieuwe onderneming.

Gedreven spreker, presentator of dagvoorzitter inhuren

In 2001 gaat het roer om. Met Tendris Holding zet de duurzaamheidsexpert zich voortaan in voor duurzame ondernemingsinitiatieven. Hij brengt als ondernemer tal van relevante projecten op gang, waaronder de introductie van een creditcard voor CO2-compensatie. In deze jaren legt Koornstra de basis voor zijn latere optredens als spreker, presentator en dagvoorzitter. Ook u kunt hem in die rol inhuren.

Ruud Koornstra bekleedt uiteenlopende voorzittersfuncties en is medeoprichter van het Curatorium van de Leerstoel Social Venturing aan de Universiteit van Nijenrode. Sinds 2016 is hij voorzitter van de duurzame ondernemersvereniging De Groene Zaak. Ook was hij korte tijd politiek actief. Hij nam in 2011 met de Lijst Koornstra deel aan de Eerste Kamerverkiezingen om het duurzaamheidsvraagstuk op de agenda te zetten. Koornstra’s kennis van duurzaam ondernemen en de energietransitie is iconisch, wat maakt dat veel bedrijven hem voor een lezing of presentatie inhuren.

Sprekers boeken voor uw congres, seminar of workshop

Een spreker, presentator of dagvoorzitter boeken voor uw congres, seminar of workshop is maatwerk. Uw bijeenkomst wint aan kwaliteit met een professional die zich verbindt aan uw doelen en doelgroep. Staat uw event in het teken van duurzaam ondernemen, dan is Ruud Koornstra een goede keus. U hoort van ons direct of hij beschikbaar is en wij staan klaar om deze spreker rechtstreeks voor u te boeken. Neem contact op met ons Quality Bookings team voor gedetailleerde informatie over de kosten en voorwaarden. U krijgt direct een transparante offerte.

Ruud Koornstra spreekt graag over:

Ruud Koornstra boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ruud Koornstra. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21