20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Ruud Koornstra: Duurzame innovaties en energie
25 juni 2024

Ruud Koornstra: Duurzame innovaties en energie

Ruud Koornstra, een prominente Nederlandse ondernemer en voorvechter van duurzaamheid, heeft door de jaren heen een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling en promotie van groene technologieën. In verschillende interviews en artikelen deelt hij zijn visie op de energietransitie en de noodzaak van duurzame innovaties.

De rol van duurzame innovaties

Koornstra, oprichter van Tendris en betrokken bij diverse duurzame initiatieven zoals Oxxio, Lemnis Lighting, en The New Motion, benadrukt het belang van innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. Hij gelooft dat duurzame technologieën niet alleen noodzakelijk zijn voor het milieu, maar ook economische voordelen kunnen bieden door nieuwe markten en werkgelegenheid te creëren. Volgens Koornstra is het “paradijs op aarde” makkelijker te realiseren dan het lijkt, mits we collectief inzetten op groene energie en technologie​.

Ruud Koornstra over elektrisch vervoer en duurzame mobiliteit

Tijdens de Schoner Vervoer Toer in Amsterdam sprak Koornstra over de toekomst van elektrisch vervoer. Hij benadrukte dat hoewel elektrische voertuigen essentieel zijn voor de vermindering van CO2-uitstoot, er nog veel werk te doen is om deze technologieën aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor het grote publiek. Dit omvat niet alleen de ontwikkeling van betere infrastructuur voor elektrische voertuigen, maar ook het bevorderen van alternatieve vormen van transport zoals fietsen en openbaar vervoer​.

De energietransitie en Nederland als koploper

Koornstra ziet Nederland als een potentiële koploper in de wereldwijde energietransitie. In een presentatie over duurzaam beleggen benadrukte hij dat met de juiste investeringen en beleidsmaatregelen, Nederland een voorbeeld kan zijn voor andere landen. Hij gelooft dat door in te zetten op hernieuwbare energiebronnen en efficiënte energietechnologieën, Nederland niet alleen zijn eigen energiebehoeften duurzaam kan dekken, maar ook een exporteur van groene technologie kan worden​.

Ruud Koornstra als spreker boeken

Het boeken van Ruud Koornstra als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn diepgaande kennis en passie voor duurzaamheid. Zijn presentaties zijn zowel informatief als motiverend en bieden praktische inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de uitvoering van uw evenement, streeft Ruud naar een soepele en effectieve samenwerking. Boek vandaag nog Ruud voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn expertise en visie op een duurzame toekomst!