Ries Ouwerkerk is voormalig politieman en sinds 2012 succesvol zelfstandig ondernemer. Hij heeft het tot zijn persoonlijke missie gemaakt om de veiligheidssector creatiever te laten denken. Het is zijn overtuiging dat veel vraagstukken op het gebied van sociale veiligheid niet meer op te lossen zijn met het traditioneel kiezen voor meer agenten, strengere handhaving en aanpassing van de regelgeving. Creativiteit en werkplezier zijn volgens hem meer en meer de sleutelwoorden worden om onveiligheid te lijf te gaan.

Persoonlijk verhaal
Ries Ouwerkerk combineert een uitgebreide praktijkervaring bij de politie met een advieservaring op het terrein van ‘anders denken’ en werkplezier. Deze unieke combinatie zet hij in om zijn gehoor te inspireren tot het vinden van nieuwe en verrassende oplossingen.

Friskijken en creativiteit
Veiligheidsvraagstukken veranderen bij voortduring. Actuele vraagstukken zoals de opvang van vluchtelingen, geweld tegen hulpverleners, gebruik van de smartphone op de fiets en overlastgevende Pokémon zoekers, zijn slechts enkele voorbeelden die volgens Ries meer dan ooit rechtvaardigen dat naar nieuwe aanpakken gezocht moet worden. Veiligheid is weliswaar een serieuze zaak, maar het bedenken van oplossingen veronderstelt werkplezier en creativiteit. Het belang van friskijken is daarbij voor hem geen discussie meer, maar inmiddels absolute noodzaak.

Inspirerende voorbeelden
Met mooie voorbeelden weet Ries zijn gehoor te inspireren tot een mindset die het zien van nieuwe en duurzame oplossingen mogelijk maakt. Waar het zijn drive is om met creatief denken Nederland weer een beetje veiliger te maken, leert de ervaring dat zijn voorbeelden ook inpireren en vertaalbaar zijn naar andere domeinen dan de veiligheidssector.

Wilt u Ries Ouwerkerk  boeken? Neem dan vandaag nog contact op met één van onze accountmanagers. Zij informeren u graag over de mogelijkheden en bijbehorende tarieven.

Ries Ouwerkerk boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ries Ouwerkerk. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21