In 2008 werd de destijds 22-jarige Rickey Gevers hardhandig van zijn veilige studentenstapelbed gelicht. Drie jaar daarvoor had hij ingebroken op de server van de Universiteit van Michigan en de FBI tipte de Nederlandse Politie. Drie weken lang verbleef hij in een Hollandse cel en pas in 2011 volgde de veroordeling; de voorwaardelijke straf was gelukkig een grote meevaller.

Bedrijven helpen tegen cybercrime
De gemakkelijk pratende hacker-expert Rickey Gevers houdt niet van stilzitten. Zijn jarenlange ervaring om computercodes te kraken – hij doet dat al zijn hele leven – zet Gevers in voor de goede zaak. Hij heeft immers een bijzonder spannende baan waarbij een groot deel van zijn werk neerkomt op ‘incident response’. Incident response vindt plaats als een groot bedrijf gehackt wordt en daadwerkelijk de dagelijkse business van het bedrijf in gevaar is. In zo’n geval bellen de directeuren met Gevers waarbij de term ‘Money is NOT an issue’ regelmatig valt. De expert wordt ingevlogen om de boel weer op de rails te krijgen waarbij hij – terecht – met alle egards wordt behandeld. Gevers kan zeer boeiend vertellen over de cyberproblemen die een compleet bedrijf (en misschien wel een heel land) kunnen platleggen. De hackerwereld is zijn wereld; niet voor niks was hij een belangrijke bron voor het boek ‘Komt een vrouw bij de hacker’.

Gevers actief voor het NFI
Rickey Gevers deed in 2010 een bijzonder project voor het Nederlands Forensisch Instituut. Een team van experts ontwikkelde een toepassing om verbanden te leggen tussen digitale foto’s en het apparaat waarmee ze gemaakt zijn. Op die manier wordt het bijvoorbeeld mogelijk om foto’s van kinderporno toe te schrijven aan de telefoon of camera van een verdachte.

Gevers over cybercrime in de media
Gevers wordt veel gevraagd door de media om commentaar te geven op cybercrime-nieuws. In 2013 was hij veelvuldig te zien en te horen toen hij het ‘Pobelka Botnet’ ontdekte in Nederland, vrijwel de gehele BV Nederland bleek slachtoffer van dit grote botnet. Naar aanleiding van zijn informatie werden zelfs Kamervragen gesteld aan de Minister. In 2015 werkte hij mee aan het 3Lab-programma Hackers waarin de werkwijze van ‘computercriminelen’ werd blootgelegd.

Rickey Gevers spreekt graag over:

Rickey Gevers boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Rickey Gevers. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21