20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
René van Kooten

René van Kooten als spreker boeken

Hij is bekend als musicalster in diverse succesvolle musicals en was eerder te bewonderen op televisie en in de bioscoop. Acteur en zanger René van Kooten valt op zijn veelzijdige talenten en enthousiasmerende persoonlijkheid. Bedrijven en organisaties kunnen hem nu ook inhuren in een rol als spreker of presentator voor een evenement.

René van Kooten

Musicalster & presentator

Biografie van René van Kooten

René van Kooten wordt geboren op 24 december 1972 in Den Haag. Hij blijkt een goede leerling en volgt na het VWO aan het Erasmus College in Zoetermeer een studie geschiedenis van de internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Na zijn studie gaat hij aanvankelijk aan de slag als docent geschiedenis aan zijn voormalig middelbare school. Dat tal van bedrijven hem later als spreker en presentator willen inhuren, kan hij dan nog niet vermoeden.

Dat aan zijn lerarencarrière een vroegtijdig einde komt door een doorbraak als musicalster, mag eigenlijk geen verrassing heten. Al in zijn jonge jaren heeft de kleine René een bovengemiddeld talent voor zang, dans en acteren. In de loop der tijd haalt hij het maximale uit zijn talenten door zanglessen te volgen bij gerenommeerde namen in het vakgebied zoals Jimmy Hutchinson en Edward Hoepelman. Ook volgt hij spellessen bij Henny Kaan, Petra Laseur, Tom de Ket, Hajo Bruins en Kitty Courbois.

René van Kooten boeken als spreker of presentator

De meeste bekendheid geniet René van Kooten dan ook  als ster in de musicalwereld. Na zijn doorbraak speelt hij in vele succesvolle Nederlandse musicals zoals Aida, Beauty and the Beast, Into the Woods, Jersey Boys, Sweeney Todd en Les Misérables. Voor zijn aandeel in de laatstgenoemde musical wint hij zelfs de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. In totaal is hij nog vijf andere keren voor diezelfde prijs genomineerd.

Recent was de sympathieke musicalpersonality nog te bewonderen in titels als Grease, Kiss of the Spider Woman en Onder de Groene Hemel. Momenteel is hij te zien in onder andere The Bridges of Madison County. Daarnaast verricht hij de afgelopen tijd steeds vaker werkzaamheden als spreker en presentator – een rol waarvoor steeds meer organisaties hem willen boeken.

Spreker en presentator

Naast een glansrijke musicalcarrière, staat René van Kooten bekend om zijn optredens op televisie en in bioscoopfilms. Zo maakte hij onder meer zijn opwachting in Goede tijden, slechte tijden, The Passion, De Zandtovenaar en De Beste Zangers van Nederland. Ook verricht hij geregeld stemwerkzaamheden voor uiteenlopende bioscoopfilms. Zijn liefde voor muziek raakt hij kwijt in zijn eigen band Shifting Daylight.

Contact opnemen met René van Kooten

Wilt u René van Kooten ook inhuren om als spreker of presentator meer kleur te geven aan uw bijeenkomst of evenement? Neem dan contact op met Quality Bookings en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden om deze Bekende Nederlander te boeken.

Onderwerpen
Te boeken als
Presentator, Spreker
Talen
Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over René van Kooten

Schrijf een review

Meer informatie & boekingen

René van Kooten inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met René van Kooten
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers