20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Otto Wijnen

Otto Wijnen als spreker boeken

Otto Wijnen is de perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar een gastspreker die zowel inspirerend als vernieuwend is. Met zijn unieke aanpak en boeiende vertelstijl weet Otto elk publiek te boeien. Als expert op het gebied van verandermanagement, innovatie en ondernemerschap, brengt hij inzichten die niet alleen waardevol zijn, maar ook direct toepasbaar in de praktijk. Zijn lezingen staan bekend om hun interactieve karakter en de praktische handvatten die hij biedt. Otto’s lezingen zijn ideaal voor organisaties die op zoek zijn naar verfrissende ideeën en concrete strategieën om vooruitgang te boeken.

Otto Wijnen

Fakespeech

Otto Wijnen onderscheidt zich als dagvoorzitter door zijn vermogen om inhoudelijk sterke thema’s te combineren met een toegankelijke en energieke presentatie. Hij blinkt uit in het leiden van discussies, het bevorderen van interactie tussen sprekers en publiek, en het bewaken van de rode draad gedurende het evenement. Otto is bijzonder vaardig in het behandelen van thema’s zoals technologische innovatie, bedrijfscultuur en leiderschapsontwikkeling. Zijn expertise en ervaring maken hem de ideale keuze voor conferenties, seminars en bedrijfsevenementen waar een dynamische en betrokken dagvoorzitter nodig is.

Over verandermanagement

Verandermanagement is een cruciaal onderwerp in de snel veranderende zakenwereld van vandaag. Otto Wijnen, een erkende expert op dit gebied, deelt zijn diepgaande kennis en ervaringen om organisaties te helpen bij het navigeren door complexe veranderprocessen. Hij behandelt onderwerpen zoals het leiden van verandering, het omgaan met weerstand, en het creëren van een cultuur die innovatie en flexibiliteit bevordert. Otto’s lezingen bieden praktische inzichten en strategieën om effectief verandering te managen en bieden een nieuw perspectief op hoe organisaties zich kunnen aanpassen en evolueren in een steeds veranderende omgeving.

Otto Wijnen inhuren voor een lezing

Het inhuren van Otto Wijnen voor een lezing is een eenvoudige en gestroomlijnde ervaring. Het proces begint met een contactaanvraag, waarbij je je wensen en de details van het evenement doorgeeft. Vervolgens ontvang je binnen 24 uur een offerte met all-inclusive tarieven, zodat er geen onverwachte kosten zijn. Ons team biedt uitgebreide support gedurende het hele proces, van de eerste aanvraag tot de afronding van het evenement. Met onze tevredenheidsgarantie en een gemiddelde beoordeling van 9,0, kun je erop vertrouwen dat de samenwerking met Otto Wijnen aan al je verwachtingen zal voldoen.

Biografie van Otto Wijnen

Geboren in 1968 in Amstelveen, groeide Otto Wijnen op in een onderwijsgezinde familie. Zijn ouders, beiden onderwijzers, legden de basis voor zijn passie voor leren en presenteren. Tijdens zijn HBO-opleiding Cultureel Maatschappelijk Werk, met een focus op Recreatie en Toerisme, ontwikkelde Otto een diepe interesse in creatief denken en de organisatie van evenementen. Zijn talent voor multimedia werd al snel duidelijk met zijn afstudeerproject ‘Hoog In Verleiding’, een innovatieve combinatie van diaprojectoren, een videobeamer en live acteren.

Na zijn afstuderen maakte Otto naam in het professionele kindertheater en werkte hij voor gerenommeerde theaterproductiebedrijven zoals Pepper & Co en De Lachende Lama. Zijn veelzijdige talenten werden verder aangescherpt door zijn opleiding tot Multimediaproducer aan de School for Audio Engineering in Amsterdam. Hier verwierf hij uitgebreide kennis van moderne mediatechnieken, wat resulteerde in zijn eerste ‘fakespeech’ in 1999.

Otto richtte zijn bedrijf ‘Ottomatic Nieuwe Media’ op, maar ontdekte al snel dat zijn ware passie op het podium lag. In 2005 lanceerde hij ‘Otto Wijnen Speaker & Coach’, wat een keerpunt werd in zijn carrière. Dit werd gevierd met het succesvolle Congres 5.0 in 2012, een evenement over congresorganisatie.

Presentatiecoaching en Presentatietraining

Otto Wijnen onderscheidt zich in het veld van presentatiecoaching door zijn toegewijde opleiding en praktische ervaring. Hij volgde in 2010 een opleiding tot Presentatiecoach en werd eind 2015 een geautoriseerde SCIL-coach. Zijn expertise en ervaring culmineerden in het boek ‘Help! Ik moet spreken’, een leidraad voor sprekers die inmiddels bijna 1000 exemplaren heeft verkocht. In 2019 behaalde hij het certificaat ‘Presentatietrainer’, waarmee hij zijn kennis nog verder verdiepte.

Otto’s werk onder de vlag van het Nederlands Presentatie Instituut omvat presentatiecoaching, trainingen en workshops, alle gericht op het delen van zijn uitgebreide kennis op het gebied van effectief presenteren.

Online Events

Otto’s aanpassingsvermogen kwam sterk naar voren tijdens de COVID-19 pandemie. Hij breidde zijn webinarstudio uit tot een moderne streaming studio voor online trainingen en events. Zijn expertise op dit gebied werd bekrachtigd door het behalen van een certificaat als Virtual Event Meeting Manager van het Event Leadership Institute in 2022.

Doelstelling van Otto Wijnen Speaker & Coach

Otto’s primaire doelstelling, ongeacht de rol die hij op zich neemt, is om ervoor te zorgen dat gasten meer energie hebben wanneer ze vertrekken dan toen ze aankwamen. Hij ziet zichzelf als ‘de kleinste energieleverancier van Nederland’, een titel die zijn toewijding aan het overbrengen van positieve energie en inspiratie weerspiegelt. Zijn grappen zijn nooit ten koste van zijn publiek; hij ziet zijn publiek altijd als de held van het verhaal.

Zijn kernwaarden zijn onderscheidendheid, eerlijkheid en respect. Deze waarden zijn niet alleen zichtbaar in zijn presentaties en trainingen, maar ook in zijn persoonlijke leven, zoals zijn inzet om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Hoe werkt een Fakespeech?

Otto’s unieke fakespeeches zijn op maat gemaakte presentaties die afgestemd zijn op de thema’s van de opdrachtgever. Hij begint meestal als een zogenaamde deskundige professor en bouwt zijn presentatie op rond het thema verandering. Zijn benadering omvat humoristische video-fragmenten, stijlvolle interactie en verrassende wendingen, waardoor hij een memorabele en gezamenlijke beleving creëert. Otto’s fakespeeches zijn niet alleen vermakelijk, maar ook een effectieve manier om belangrijke boodschappen over te brengen, vaak met een hoge grapdichtheid en op subtiele wijze.

De combinatie van Otto’s uitgebreide achtergrond in theater, multimedia en presentatiecoaching, samen met zijn unieke benadering van spreken en trainen, maken hem tot een veelgevraagde spreker en coach. Zijn vermogen om zijn publiek te betrekken en te inspireren, ongeacht het platform of de setting, maakt hem tot een uitstekende keuze voor zowel live als online evenementen.

Onderwerpen
Te boeken als
Spreker
Talen
Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Otto Wijnen

"Met slechts een week voorbereiding is het Otto gelukt om een geweldig verhaal neer te zetten dat aansloot op ons thema van die middag. Inlevingsvermogen, energie, creativiteit, snelheid zijn woorden die te binnen schieten als ik denk aan de speech van Otto op de besturendag."

"Otto was in 1 woord fantastisch! Hij was verrassend, energiek en heel goed voorbereid. Een uniek persoon die onze business update tot een zeer succesvolle en waardevolle dag heeft gemaakt. Otto heeft met zijn gevoel voor timing en humor precies de juiste ‘energy boost’ gegeven. Otto heeft ons zeker ook aangezet tot nadenken over onze activiteiten op het internet en welke impact dat kan hebben zowel zakelijk als privé. Totaal oordeel: 10."

“Mijn complimenten voor de fakespeech afgelopen donderdag tijdens de studiedag van de HAN. Ik heb mijzelf op zitten vreten van boosheid over weer een manager die met snelle oneliners de boel gaat veranderen. Ik wilde al van frustratie weglopen, toen bleek dat het fake was en ik dus goed in de maling ben genomen. Normaal ben ik wel scherp op dit soort zaken, maar nu trapte ik er vol in, hetgeen het alleen maar leuker maakte, dank daarvoor!“

Schrijf een review

Video met Otto Wijnen

Meer informatie & boekingen

Otto Wijnen inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Otto Wijnen
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers