Info & boekingen
Spreker Junion Hanenberg - Voedselverspilling tegen gaan Copyright foto: Rechten vrij

Junion Hanenberg Voedselverspilling tegen gaan

Junion Hanenberg als spreker boeken

Deze docent aan de Hogeschool van Rotterdam is gezegend met een ondernemende en commerciële mindset, een aanstekelijke energie en een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel. Eigenschappen, die onlosmakelijk met elkaar zijn versmolten tot het DNA van zijn onderneming IntelligentFood.
Junion Hanenberg richtte IntelligentFood op om voedselverspilling tegen te gaan.

Prijsindicatie
€ 1.000 tot € 2.000
Te boeken als
Talen
 • Snel contact met Junion Hanenberg
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Junion Hanenberg

Waarom gooien we klakkeloos meer dan € 4 miljard per jaar weg?

Je leest het goed: we verspillen een kwart van ons voedsel en daar hangt dit pittige prijskaartje aan. Maar wat kun jij als persoon tegen deze collectieve verspilling doen? Misschien wel meer dan je denkt. In deze interactieve lezing vertelt Junion Hanenberg, oprichter van IntelligentFood en marketingdocent aan de Hogeschool Rotterdam, hoe hij met die vraag in zijn hoofd te werk is gegaan. De vraag fascineert hem niet zonder reden. Zelf werkte hij jarenlang in zijn eigen restaurant, waar kolossale hoeveelheden voedsel werden weggegooid. Dat beeld staat voorgoed op zijn netvlies gebrand en laat hem niet los.

Daarom bedacht hij een concept voor een circulaire business in food, waarbij samenwerking centraal staat. In zijn duurzame concept komen keten-, structuur- en procesinnovatie bij elkaar. Daarbij komt ook dat hoe meer partijen met elkaar samenwerken, des te meer voedsel er kan worden gered. Maar ook: des te complexer het hele plaatje wordt. En op wie ligt dan de focus: op de consument, de retailer of juist de producent? Junion kiest voor een aanpak én oplossingsrichting, waarbij hij reststromen bij de voedselproducent benut. Tijdens zijn eigen onderzoek kwam hij al snel tot de conclusie dat de hoeveelheid reststromen zo immens groot is, dat het onmogelijk is om dit probleem alleen op te lossen.

Zijn vertrekpunt opzoek naar een oplossing was de vraag: hoe kan ik voedselproductiebedrijven motiveren om meer tegen voedselverspilling te doen? Veel bedrijven verdisconteren de waarde van de reststromen namelijk gewoon in hun verkoopprijs. Maar daar waar reststromen al betaald zijn, voelen bedrijven de urgentie meestal niet om er op een andere – duurzamere – manier mee om te gaan.

Deze docent aan de Hogeschool van Rotterdam is gezegend met een ondernemende en commerciële mindset, een aanstekelijke energie en een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel. Eigenschappen, die onlosmakelijk met elkaar zijn versmolten tot het DNA van zijn onderneming IntelligentFood. Drie zaken staan haarscherp op zijn radar: het maken van een écht lekker product is een harde eis, vermindering van voedselverspilling is bittere noodzaak, en het verdienmodel moet gezond zijn voor alle partijen.

Een interactief en inspirerend verhaal hoe voedselverspilling vanuit een marketingperspectief kan worden opgelost.

Meer informatie & boekingen

Junion Hanenberg inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine van Weel
 • Snel contact met Junion Hanenberg
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers