Jan Willem Kirpestein

Jan Willem Kirpestein is een predikant en een expert op het gebied van leiderschap. Volgens Kirpestein is leiderschap een kwestie van persoonlijke ontwikkeling en attitude en niet van het aanleren van kunstjes. U kunt Jan Willem Kirpestein inhuren als spreker.

Theologie
Kirpestein studeerde theologie en letteren en bekwaamde zichzelf ook in rechten, psychologie en leiderschapsontwikkeling. Bovendien studeerde hij ongeveer anderhalf jaar aan het conservatorium.

Kirpestein werd in 1985 predikant van de Nederlandse Hervormde Kerk, tegenwoordig de Protestante Kerk Nederland (PKN). In 1993 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam met een proefschrift over Mr. G. Groen van Prinsterer als belijder van kerk en staat. Kirpestein onderzocht de invloed van spirituele inzichten bij beslissingsprocessen in leiderschap en organisaties.

Vervolgens bouwde hij een coachingspraktijk op, waarmee hij bestuursadvies gaf, transformatieprocessen begeleidde en lezingen hield. Ook schrijft hij regelmatig artikelen.

Organisaties
Sinds 2000 organiseert hij ook regelmatig evenementen met betrekking tot leiderschap en stond hij aan de basis van een aantal organisaties. Zo richtte hij in 2000 de Encounter of Worldviews Foundation towards a global ethos op. Ook was hij de organisator van een internationale dialoog over mutual trust building en stond hij aan de basis van The Natural Leadership Foundation, die door middel van tochten door de wildernis de ontwikkeling van leiderschap stimuleert. In 2005 richtte hij vervolgens de Meaningful Excellence Foundation op, waarmee hij de betekenis terug wil brengen voor mensen en in organisaties. Een jaar later organiseerde hij een seminar voor honderd leidinggevenden over authentiek leiderschap.

Verder geeft hij  trainingen en lezingen waardoor mensen dichter bij hun kern kunnen komen en zich vervolgens beter kunnen ontwikkelen. De kern bestaat uit natuurlijke neigingen, talenten, levensbeschouwelijke overtuigingen, persoonlijkheidskenmerken, sociale intelligentie, competenties en onbewuste belemmeringen en dilemma’s.

Wilt Jan Willem Kirpestein boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Jan Willem Kirpestein spreekt graag over:

Jan Willem Kirpestein boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jan Willem Kirpestein. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21