Info & boekingen
Spreker Hugo de Boon - Fruitleather Copyright foto: Marc Blommaert

Hugo de Boon als spreker boeken

Koen Meerkerk en Hugo de Boon zijn een Rotterdams ontwerp duo, afgestudeerd aan de Willem de Kooning Kunst Academie.

Prijsindicatie
tot € 1.000
Onderwerpen
Te boeken als
 • Snel contact met Hugo de Boon
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Hugo de Boon

Met een passie voor het creëren van waarde aan grondstoffen die als waardeloos bestempeld zijn heeft het duo zich gepositioneerd in de hedendaagse circulaire economie. Ze lossen problemen op door design en duurzaamheid te combineren. Na het behalen van hen bachelors diploma in ruimtelijke vormgeving, hebben de twee jonge ontwerpers zich gefocust op het ontwikkelen van duurzame materialen.

Na het afstuderen is het duo verder gegaan in hun nieuwe werkplaats in Bluecity. Hier werken ze samen met tientallen circulaire bedrijven/ontwerpers om naar een zero waste economie toe te werken. De visie van Fruitleather is niet alleen om aandacht te creëren voor voedsel verspilling, maar ook om aan te tonen dat afval postief kan worden ingezet.

Fruitleather Rotterdam is het eerste bedrijf ter wereld dat het afval van fruit, in combinatie met natuurlijke additieven, verwerkt tot een duurzaam leerachtig materiaal, met diverse toepassingsmogelijkheden. Wij leveren fruitleer als halffabrikaat aan leerverwerkende partijen. Fruitleather Rotterdam biedt leerverwerkende producenten (en dus consumenten) een alternatief voor de huidige ± 18 miljard m2 dierlijk leer dat per jaar wordt geproduceerd. Fruitleather Rotterdam draagt zo bij aan het terugdringen van de ± 65 miljard kilo CO2 die vrijkomt bij productie van dierlijk leer. Er is grote belangstelling voor dit milieuvriendelijke materiaal van de zijde van consumenten enerzijds en ontwerpers en producenten anderzijds.

Rotterdam beschikt over de belangrijkste Noord-Europese fruithaven. Bij de import tussen de producent en de Rotterdamse haven als verwerker, wordt er ruim ± 10% fruit verspild. In het transport naar de groothandel is dit nog eens 10%, en tussen de winkel en consument komt daar nog eens 15% bij. Fruitleather Rotterdam helpt de stad bij het terugdringen van zijn fruitafval op een circulaire manier.

Fruitleather is een Rotterdams bedrijf dat een rechtstreekse bijdrage levert aan de circulaire economie en productinnovatie in de stad. “Fruit” en “Leather” verbindt twee werelden waarin wij het afval van de ene industrie gebruiken om het vervuilende systeem van de leerindustrie radicaal te veranderen.

Meer informatie & boekingen

Hugo de Boon inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Hugo de Boon
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers