Gert Crum weet alles van wijn. Al jaren schrijft de vinoloog erover en diverse malen viel hij in de prijzen met zijn wijnboeken. U kunt Gert Crum inhuren als spreker.

Socioloog
Van huis uit is Crum socioloog en in die hoedanigheid werkte hij dan ook enige tijd op de universiteit. Zijn passie voor wijn was echter zo groot, dat het niet uit kon blijven dat het roer drastisch omging en Crum wijnschrijver werd.

Al meer dan 25 jaar volgt hij ondertussen de wijnwereld. Hij reist de hele wereld over naar wijnbouwgebieden en producenten. Tijdens de vele proeverijen heeft Crum een enorme schat aan kennis opgedaan. Op basis daarvan schrijft hij artikelen en boeken over wijn. Ook verzorgt hij lezingen en presentaties en organiseert hij proeverijen.

Daarnaast is Crum nauw betrokken bij het wijnonderwijs in Nederland. Zo is hij betrokken bij de wijnacademie, de vinologie-opleiding en Magister Vini. Tevens geeft Crum adviezen. Hij zit in het vast proefpanel van Meron, het instituut voor wijnonderzoek en wijnmarketing.

Beste wijnboek ter wereld
Als schrijver heeft Crum al vele werken op zijn naam staan.  Zo schreef hij Le Domaine de la Romanée-Conti. Dit boek werd uitgeroepen tot Beste Wijnboek Wereldwijd van 2012. Daarnaast schreef hij onder andere Champagne Compleet en Handboek voor de Bourgogneliefhebber. Ook verzorgt hij jaarlijks De Wijnagenda.

Daarnaast heeft Crum voor tal van bladen geschreven. Zo publiceerde hij artikelen in NRC-HB Résidence, Elegance, Villa d’Arte, Elsevier, Drankendetail, De Wijnkrant, Perswijn, De Proefkrant, Proefschrift en WineLife Magazine.

Voor zijn werk ontving hij diverse onderscheidingen en prijzen. Zo won hij 1987 de Slijterswijnring en in 1996 de Tastvin d’Honneur. Ook won hij in 2006 de Vinos de España Prijs voor de Pers. In 2009 werd hij in Frankrijk tevens benoemd tot Officier in de l’Orde de Mérite Agricole.

Heeft u net als deze vinoloog een passie voor wijn en wilt u Gert Crum inhuren als spreker? Neem dan contact met ons op. 

Gert Crum spreekt graag over:

Gert Crum boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Gert Crum. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21