Peter Lute is een succesvolle Nederlandse chef-kok die ook te boeken is als spreker of presentator. Na jarenlang het populaire programma Masterchef gepresenteerd te hebben, deelt hij zijn kennis tegenwoordig  via boeken, kookworkshops en culinaire presentaties. Bedrijven die hem inhuren zijn verzekerd van een enerverende lezing of training boordevol kookinspiratie.

Peter Lute ontdekt al op jeugdige leeftijd zijn passie voor koken en ontwikkelt geleidelijk zijn eigen filosofie. Eerst doet hij ervaring op in verschillende sterrenrestaurants en leert hij van topchefs de fijne kneepjes van het vak. Vervolgens begint hij voor zichzelf en zet hij in slechts enkele jaren tijd zijn hoog aangeschreven restaurant Lute op in Ouderkerk aan de Amstel.

Sterrenchef Peter Lute inhuren als presentator

Dit restaurant draagt duidelijk zijn stempel en groeit in korte tijd uit tot een groot succes. De kookfilosofie van de eigenaar laat zich het best omschrijven als een combinatie van plezier en beleving. Beide elementen zijn cruciaal om niet alleen een heerlijke maaltijd te creëren, maar ook om optimaal van het eten te genieten. Minstens net zo belangrijk!

Deze filosofie weet de chef-kok als geen ander uit te dragen als spreker of presentator tijdens uiteenlopende evenementen. Hij vertelt boeiend hoe koken de verbindende factor is tussen de natuur en consument en legt uit waarom de natuurlijke balans hiertussen zoveel mogelijk bewaard moet blijven.

Presentator Peter Lute: boeken, lezingen en workshops

Hoewel hij reeds jarenlang bekend is bij liefhebbers van cuisine, stijgt zijn bekendheid bij het grote publiek wanneer hij in 2012 het televisieprogramma Masterchef presenteert op NET 5. Daarnaast organiseert hij regelmatig kookevenementen op zijn eigen locaties zoals Lute in Ouderkerk aan de Amstel en het later geopende Explore in Muiden.

Hij groeit uit tot een van de meest gevraagde culinair consultants en geeft kookworkshops voor uiteenlopende doelgroepen. In de tussentijd deelt hij zijn brede kennis via boeken. Van zijn hand verschijnen onder meer Lute Elements 01, Luta Bookazine 2 – Experience en De kracht van kruiden. In 2016 opent hij zijn nieuwe restaurant De Kruidfabriek.

Contact opnemen met Peter Lute

Wilt u Peter Lute ook inhuren als spreker of presentator of als topchef voor uw kookworkshop of culinaire evenement? U kunt deze populaire kookkunstenaar boeken door contact op te nemen met Quality Bookings. U bent verzekerd van een inspirerende, creatieve en bovenal smaakvolle ervaring.

Peter Lute spreekt graag over:

Peter Lute boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Peter Lute. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21