Jarenlang presenteerde Erwin Kroll het weer voor de NOS en werd zodoende Nederlands favoriete weerman allertijden. U kunt Erwin Kroll inhuren als spreker. Net zo bevlogen als hij jarenlang de weerberichten presenteerde geeft hij lezingen over het weer en klimaatverandering.

KNMI
Na de middelbare school in Utrecht ging Kroll geologie studeren. Hij brak zijn studie echter af om bij het KNMI te gaan werken, waar hij op de afdeling geofysica de verplaatsing van radiogolven door de atmosfeer bestudeerde. Vervolgens werkte hij tien jaar als luchtvaartmeteoroloog. Hij deed dit in Limburg en voor de luchthaven Schiphol.

Journaal
In 1986 werd hij aangenomen als weerman voor het NOS Journaal. Met zijn bevlogen manier van vertellen en zijn enthousiaste armgebaren verwierf hij al snel populariteit onder de televisiekijkers. In 2006 werd hij ter ere van het vijftigjarig bestaan van het journaal verkozen tot favoriete weerman aller tijden van de omroep.

Behalve als weerman was Kroll ook actief voor programma’s van Teleac. Hij presenteerde in 1988 het programma Klimaat in Beeld, een programma over het klimaat van vroeger en de alle veranderingen. In 1999 deed hij vanuit Étretat in Frankrijk verslag van een bijzondere zonsverduistering. Voor de NCRV presenteerde de weerman het vijfdelige programma Noodweer. In 2014 verscheen Kroll samen met Philip Freriks in het programma Lekker Weertje van Omroep Max.

 

Erwin Kroll spreekt graag over:

Erwin Kroll boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Erwin Kroll. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21