De jonge Nederlandse dichteres en schrijfster Ellen Deckwitz heeft enkele (bekroonde) dichtbundels gepubliceerd en draagt haar veelgeprezen poëzie met verve voor in binnen- en buitenland.

Poetry Slam

Ellen Deckwitz, opgegroeid in Borne, heeft na haar studie Nederlands aan de Universiteit Groningen een research master voltooid in de literatuur- en cultuurwetenschap. Tijdens haar studie publiceert zij van 2004 tot 2007 columns en illustraties in het Groninger studentenopinieblad Nait Soez’n. Sinds 2000 is Ellen actief als dichteres en draagt zij haar werk bij tal van gelegenheden voor, onder andere op Lowlands, tijdens de Nacht van de Poëzie, bij De Wereld Draait Door, tijdens Poetry International, bij de Nightwriters en tijdens de Museumnacht van Amsterdam. Haar poëzie verschijnt in verschillende literaire tijdschriften en bloemlezingen. In 2009 ontvangt zij de Meander Dichtprijs en wint zij het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Haar bundel De steen vreest mij wordt bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut van 2011-2012.

Asfaltfee

Tegenwoordig woont en werkt Ellen Deckwitz in Utrecht, waar zij onder meer lid is van het Utrechts Dichtersgilde. Sinds 2009 maakt Ellen ook deel uit van de band Asfaltfeeën. Zij schrijft regelmatig over voetbal en treedt nu en dan als voetbaldeskundige in de media op. In 2012 publiceert zij Hoi Feest en in 2013 wint Ellen het C.S.S. Crone Stipendium.

Biografie

Ellen Deckwitz spreekt graag over:

Ellen Deckwitz boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ellen Deckwitz. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21