Yolanda Eijgenstein

Yolanda Eijgenstein is een internationaal gelauwerde zakenvrouw die is gespecialiseerd in marketing, reclame en communicatie. Als enige vrouw staat zij in de top 100 van meest aangevraagde sprekers van Nederland. Ook u kunt Yolanda Eijgenstein inhuren als spreker. Al meer dan 20 jaar faciliteert zij veranderingen binnen organisaties en groepsdynamische processen.

Marketing
Eijgenstein werd geboren in de Verenigde Staten en vertrok na de middelbare school naar Frankrijk om zich daar te verdiepen in filosofie, literatuur en theaterwetenschappen.  Vervolgens ging zij in het Belgische Gent reclame, marketing en psychologie studeren. Via omzwervingen in Spanje belandde Eijgenstein uiteindelijk in New York waar zij onderzoek ging doen naar direct marketing.

Op slechts 24-jarige leeftijd werd zij eigenaar van haar eigen bedrijf Wie Mailt Wat?, waarmee ze landelijke erkenning kreeg. Het was de start van een glansrijke carrière. In 1991 werd zij uitgeroepen tot  commerciële communicatievrouw van het jaar. Twee jaar later won zij in Toronto de hoogste internationale onderscheiding voor  meest innovatieve en creatieve marketingcampagne ter wereld. Ook werd ze twee jaar achter elkaar uitgeroepen tot direct marketeer van het jaar en in 1997 werd ze verkozen tot zakenvrouw van het jaar. Inmiddels was ze algemeen-directeur van een van de grootste reclameadviesbureaus van Nederland.

In 1998 zette zij haar tweede bedrijf op: Why Company, dat zich met behulp van psychologen, consultants en organisatieadviseurs richt op het faciliteren van groepsdynamische processen. Een aantal jaar later, in 2003, werd zij door een vooraanstaand zakenblad uitgeroepen tot een van de meest belangrijke trendsetters en smaakmakers van de afgelopen 25 jaar.

Zes jaar lang was Eijgenstein voorzitter van de Raad van Toezicht van Fair Trade Organisatie en probeerde zij supermarktketens te overtuigen om meer eerlijke producten in het assortiment op te nemen. Omdat zij ook non-food retailers wilde overtuigen van het belang van duurzaamheid en fair trade  startte zij na haar voorzitterschap een nieuw bedrijf, MiYu Magic Stones, op. Een multimediaal verzamelconcept met een breed assortiment van natuurlijke en echte producten, die inmiddels in 2000 winkels te krijgen zijn.

Eijgenstein wordt veel gevraagd als spreker, dagvoorzitter of voor managementbijeenkomsten. Daarnaast verzorgt zij seminars in verband met haar inspirerende kijk op zaken.  Wilt u Yolanda Eijgenstein inhuren als spreker? Neem dan contact met ons op.

 

Yolanda Eijgenstein spreekt graag over:

Yolanda Eijgenstein boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Yolanda Eijgenstein. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21