Yoeri Albrecht is een prominente Nederlandse journalist die schreef voor gerenommeerde kranten en meewerkte aan documentaires. Tevens is hij directeur van De Balie in Amsterdam en voorzitter van de Vereniging Veronica. Als allround journalist heeft hij een brede kennis en is hij op tal van gebieden inzetbaar. U kunt Yoeri Albrecht boeken als spreker.

Schrijven
Albrecht studeerde geschiedenis en internationaal recht aan de Universiteit Leiden en Europese studies aan de wereldberoemde Universiteit van Oxford. Al tijdens zijn studie begon hij met het schrijven van artikelen voor het tijdschrift Vrij Nederland, waar hij meer dan tien jaar voor zou werken. Als journalist verdiende hij verder zijn sporen door te schrijven voor de Volkskrant, Elsevier en het gerenommeerde The New York Times. In 2009 was hij hoofdredacteur van het mensenrechtenmagazine Wordt Vervolgd.

Daarnaast maakte Albrecht samen met John Appel de documentaire The Last Victory die werd gedraaid als openingsfilm op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Samen met regisseur Eddy Terstall maakte hij de korte film Mannenharem.

Theo van Gogh
Verder trad hij op als politiek commentator voor Goedemorgen Nederland en presenteerde hij voor BNR Nieuwsradio. Ook ontwikkelde en presenteerde hij het door Theo van Gogh ontwikkelde interviewprogramma Krachtstroom. Met diezelfde Van Gogh maakte hij het programma Vragen om Moeilijkheden voor BNR. Ook was hij op de zender Het Gesprek te zien als een van de presentatoren en was hij een van de panelleden van Standpunt Café op Radio 1. Als auteur was Albrecht medeverantwoordelijk voor het Cultboek Underworld.

Tegenwoordig is Albrecht directeur van De Balie in Amsterdam en hoofdredacteur van het alumniblad van de Universiteit Leiden. Ook is hij voorzitter van de Vereniging Veronica en treedt hij op als forumlid in het programma NCRV-lunch.

Wilt u Yoeri Albrecht inhuren als spreker? Neem dan contact met ons op.

 

Yoeri Albrecht spreekt graag over:

Yoeri Albrecht boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Yoeri Albrecht. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21