Al op jonge leeftijd is duidelijk dat Robert-Jan een passie heeft voor communicatie. In de jaren ’80 maakt hij zijn debuut bij de lokale omroep. Aan het begin van de jaren ’90 gaat hij in Amsterdam communicatiewetenschap studeren. Tijdens zijn studie werkt hij als nieuwslezer bij Radio Amsterdam, Radio Noordzee Nationaal, Classic FM en Sky Radio.

In 1998 gaat Robert-Jan voor BNR werken. Hij wordt presentator bij het eerste commerciële nieuwsstation van Nederland. Intussen is hij ook als ondernemer actief. Robert-Jan spreekt teksten in voor bedrijven en verzorgt ook producties op maat. Als BNR hem vraagt Station Manager te worden, twijfelt Robert-Jan geen moment. Onder zijn leiding maakt BNR een enorme groei door. Robert-Jan staat aan de wieg van de events van BNR. Zo is hij verantwoordelijk voor de live-uitzendingen tijdens de Amerikaanse Presidentsverkiezingen in 2008 en de Olympische Spelen in Vancouver in 2010. Deze succesvolle producties generen niet alleen veel omzet voor het station; ze zetten BNR ook nog eens als echte nieuwszender op de kaart.

In 2010 neemt Robert-Jan afscheid bij BNR om zich op het ondernemerschap te storten. Zijn bedrijf verzorgt niet alleen uiteenlopende mediaproducties, maar traint ook mensen in allerlei communicatie-skills. Ondanks zijn drukke werkzaamheden blijft Robert-Jan de radio trouw. Als nieuwslezer is hij via het ANP te horen op de grote nationale radiozenders. Ook presenteert hij op televisie een nieuwsprogramma voor Omroep Flevoland en maakt zijn bedrijf journaals voor diverse commerciële partijen. Daarnaast wordt Robert-Jan veel gevraagd als dagvoorzitter en presentator voor allerlei evenementen.

Hoe word ik nieuws?
Hoe verkoop je een verhaal en hoe profiteer je van de pers? Robert-Jan Knook (ANP/BNR) laat je kennis maken met de macht en kracht van de media en vertelt hoe je kansen kunt creëren op gratis media-aandacht. Je leert wat nieuws is en wat nieuws kan worden en krijgt tips om je imago te verbeteren en naamsbekendheid te vergroten. Een waardevolle inhoudelijke sessie voor wie meer exposure wenst.
“De moderne media vormen een interessante tool om in te zetten voor je bedrijf. Robert-Jan geeft je een frisse kijk op de pers en laat zien hoe je nieuws voor je kunt laten werken.”

Resultaat
Je weet aandacht te genereren zonder dat het geld kost. Je laat de media voor jou werken door zelf nieuws te zoeken, te selecteren, te verwerken en naar buiten te brengen. Je snapt de kracht en macht van de media en weet hoe ze opereren. Je ziet hoe en met welk doel je online en offline media in kunt zetten en kunt beter bepalen welke delen van je specifieke vakkennis nieuwswaardig zijn of nieuwswaardig kunnen worden.

De sessie
In deze dynamische sessie leer je aan de hand van realistische praktijkvoorbeelden hoe nieuws wordt gemaakt en hoe het over wordt gebracht. Van zender naar ontvanger.
Je ervaart het spanningsveld bij het keuzeproces van nieuws, wordt bewust van het nieuwsproces en ontdekt in welke vormen je nieuws kunt brengen. Je leert op interactieve wijze hoe je een verhaal het beste kunt verkopen.

Thema’s
 Wat is nieuws?
 Hoe maak je nieuws?
 Hoe word ik geen negatief nieuws?
 Kansen pakken
 Timing
 Communiceren met de pers
 Opvolging
 Frequentie
 Professionaliteit
 Gevaren

Omdat ondernemen in z’n bloed zit, participeert Robert-Jan ook in Ondernemend WestFriesland en in het marketing en communicatieburo KNAP!

 

Wilt u Robert-Jan boeken als dagvoorzitter, gastspreker of debatleider? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn

Robert-Jan Knook spreekt graag over:

Robert-Jan Knook boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Robert-Jan Knook. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21