20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Robert-Jan Knook

Robert-Jan Knook als spreker boeken

Al op jonge leeftijd is duidelijk dat Robert-Jan een passie heeft voor communicatie. In de jaren ’80 maakt hij zijn debuut bij de lokale omroep. Aan het begin van de jaren ’90 gaat hij in Amsterdam communicatiewetenschap studeren. Tijdens zijn studie werkt hij als nieuwslezer bij Radio Amsterdam, Radio Noordzee Nationaal, Classic FM en Sky Radio.

Robert-Jan Knook

Al op jonge leeftijd is duidelijk dat Robert-Jan een passie heeft voor communicatie. In de jaren ’80 maakt hij zijn debuut bij de lokale omroep. Aan het begin van de jaren ’90 gaat hij in Amsterdam communicatiewetenschap studeren. Tijdens zijn studie werkt hij als nieuwslezer bij Radio Amsterdam, Radio Noordzee Nationaal, Classic FM en Sky Radio.

In 1998 gaat Robert-Jan voor BNR werken. Hij wordt presentator bij het eerste commerciële nieuwsstation van Nederland. Intussen is hij ook als ondernemer actief. Robert-Jan spreekt teksten in voor bedrijven en verzorgt ook producties op maat. Als BNR hem vraagt Station Manager te worden, twijfelt Robert-Jan geen moment. Onder zijn leiding maakt BNR een enorme groei door. Robert-Jan staat aan de wieg van de events van BNR. Zo is hij verantwoordelijk voor de live-uitzendingen tijdens de Amerikaanse Presidentsverkiezingen in 2008 en de Olympische Spelen in Vancouver in 2010. Deze succesvolle producties generen niet alleen veel omzet voor het station; ze zetten BNR ook nog eens als echte nieuwszender op de kaart.

In 2010 neemt Robert-Jan afscheid bij BNR om zich op het ondernemerschap te storten. Zijn bedrijf verzorgt niet alleen uiteenlopende mediaproducties, maar traint ook mensen in allerlei communicatie-skills. Ondanks zijn drukke werkzaamheden blijft Robert-Jan de radio trouw. Als nieuwslezer is hij via het ANP te horen op de grote nationale radiozenders. Ook presenteert hij op televisie een nieuwsprogramma voor Omroep Flevoland en maakt zijn bedrijf journaals voor diverse commerciële partijen. Daarnaast wordt Robert-Jan veel gevraagd als dagvoorzitter en presentator voor allerlei evenementen.

Radiostem geeft nieuws een gezicht
Vanuit zijn ervaring en expertise als nieuwslezer en presentator bij het ANP en BNR is Robert-Jan Knook een veel gevraagd gastspreker. Als podium professional vertelt hij op entertainende wijze wat nieuws precies is en hoe je van de pers profiteert. Knook laat je kennis maken met de macht en kracht van de media, de vaart en valkuilen van social media en geeft tips en tools voor het ontdekken en omgaan met nepnieuws. Een inspirerende spreker die op interactieve wijze het publiek leert om het nieuws te snappen, mediamomenten te pakken en positief aan te wenden.

Knook kent de klappen van de zweep
Oprechte interesse zorgt voor open gesprekken. Als dagvoorzitter of discussieleider houdt Robert-Jan Knook op losse wijze de touwtjes strak in handen. Door zijn ervaring en enthousiasme weet hij het vertrouwen te winnen van de gesprekspartners en krijgt hij door het stellen van verrassende vragen ook verrassende antwoorden boven tafel. Natuurlijk overwicht en gedegen interviewtechniek staan garant voor waardevolle gesprekken. Robert-Jan is bovendien conceptueel sterk en denkt daarom in het voortraject graag inhoudelijk mee.

Wilt u Robert-Jan boeken als dagvoorzitter, gastspreker of debatleider? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn

Te boeken als
Spreker
Talen
Nederlands
Prijsindicatie
Prijs op aanvraag

Reviews over Robert-Jan Knook

Schrijf een review

Meer informatie & boekingen

Robert-Jan Knook inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Robert-Jan Knook
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers