Willy Claes is een voormalig Belgisch politicus die in 1994 en 1995 secretaris-generaal van de NAVO was. U kunt de ervaren politicus en internationaal ambtenaar Willy Claes inhuren als spreker.

Jonge Socialisten
Claes, die al op zijn zeventiende voorzitter van de Jonge Socialisten in Limburg was, studeerde diplomatieke en politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Brussel. Na zijn studie ging hij werken bij de Socialistische Mutualiteiten.

Zijn politieke loopbaan begon in 1964 toen hij gemeenteraadslid in Hasselt werd. Vier jaar late werd hij Kamerlid namens de BSP in het nationaal parlement.

In 1972 werd hij vervolgens voor het eerst minister. Hij kreeg in eerste instantie de portefeuille Onderwijs en was tussen 1973 en 1992 vervolgens drie maal minister van Economische Zaken. Tevens was hij ook vijfmaal vicepremier. Tussen 1992 was hij minister van Buitenlandse Zaken.

Secretaris-generaal
Hij bleef minister tot 1994 en verruilde deze functie toen voor die van secretaris-generaal van de NAVO. In 1995 trad hij af in deze functie. Inmiddels heeft hij de actieve politiek achter zich gelaten, maar wel vervult hij nog functies binnen een aantal socialistische instellingen.

Willy Claes heeft een flinke staat van dienst in de Belgische en buitenlandse politiek en is mede daardoor een buitengewoon interessant spreker.

Wilt u Willy Claes boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Willy Claes spreekt graag over:

Willy Claes boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Willy Claes. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21