20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Vanja van der Leeden

Vanja van der Leeden als spreker boeken

Vanja van der Leeden (1976), is bekroond kookboekenauteur, culinair journalist, podcast maker en begenadigd chef. Vanwege haar gezonde kijk op voeding is Vanja ambassadeur van de Maag Lever Darm Stichting.

Vanja van der Leeden

Culinair journalist

Vanja rockt door het leven als een kokende Kurt Cobain. Ze neemt geen blad voor de mond en schopt graag heilige keukentjes omver. Ze bijt zich vast in een onderwerp of ingrediënt, onderzoekt welke regels je moet behouden of juist kunt breken, en creëert zo goddelijke gerechten waarvan je niet wist dat je erop zat te wachten.

In 2019 won ze dan ook het Gouden Kookboek met haar eerste eigen INDOROCK. Met haar moderne visie op de keuken van haar voormoeders blies ze brutaal het stof van de Indische keuken. En passant vond Vanja haar persoonlijke weg in haar achtergrond. Hiermee inspireerden ze velen: van bestseller INDOROCK zijn al meer dan 40.000 exemplaren verkocht. In 2020 verscheen Indostok, een ode aan saté. In één ruk trok ze hiermee het Indonesische streetfood voor eens en altijd weg uit de simpele snackhoek vol kaassoufflés en patatjes oorlog.

Begin 2022 verscheen haar meest persoonlijke boek In-Sane over gezond en vooral smaakrijk eten. Niet alleen omdat dergelijke kookboeken zelden écht lekkere recepten bevatten en de nuchtere nuance missen, maar ook omdat Vanja zelf jarenlang een complexe relatie had met eten. Met veel zelfspot vertelt ze over deze periode en hoe ze hieruit is gekomen, onder meer in een confronterend essay dat in het Volkskrant Magazine werd gepubliceerd.

Naar aanleiding van dit kookboek, waarin ze het belang van vezels onderstreept, werd ze ambassadeur van de campagne ‘Listen to your guts’ van de Maag Lever Darm Stichting.
“Voor goed werkende darmen zijn vezels belangrijk en met een gezonde darmflora voorkom je ziektes en voel je je lichamelijk beter. Dat je darmen ook invloed hebben op je geestelijke welzijn, daarover leren we steeds meer. Je darmen worden ook wel je tweede brein genoemd, je hersenen staan er namelijk fysiek mee in verbinding. Naar je onderbuik luisteren is dus niet iets vaags, ook wetenschappelijk onderzoek toont inmiddels aan dat het zin heeft.” aldus Vanja.

Vanja studeerde Italiaanse taal-en letterkunde en woonde jaren in Rome en Florence. Een Italiaans kookboek kon daarom niet uitblijven, het verschijnt in 2023 bij haar vaste uitgever Nijgh & VanDitmar.

Vanja schrijft momenteel recepten, artikelen en culinaire columns voor o.a. Vogue Living, Delicious, Foodies Magazine, magazine Miljuschka en EvaJinek.nl. In samenwerking met ELLE en de Fontys Hogeschool geeft ze colleges over foodstyling, receptschrijven en ‘hoe maak ik een kookboek’.

Vanja is te boeken als spreker, culinair inspirator en als pop-up chef die een bijzondere avond weet uit te verkopen.

Vanja is vanwege haar kijk op gezonde voeding ambassadeur voor de Maag Lever Darm Stichting, en werkte samen met merken als Crisp, Fair Trade Original, Lassie, Hellmann’s, Maaslander, The Big Green Egg en Allerhande.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Vanja van der Leeden

Schrijf een review

Meer informatie & boekingen

Vanja van der Leeden inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne
  • Snel contact met Vanja van der Leeden
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers