20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Thomas Dekker Copyright foto: Marie Wanders
Exclusief bij
Quality Bookings

Thomas Dekker als spreker boeken

Jarenlang stond hij bekend als het grootste wielertalent van Nederland en groeide hij uit tot een van de beste wielrenners ter wereld. Later, na zijn schorsing wegens dopinggebruik en in de periode daarna, beleefde Thomas Dekker ook de keerzijde van de topsport en het leven.

Thomas Dekker

Topsporter & inspirator

Thomas Dekker boeken als spreker

Zijn spraakmakende belevenissen staan opgetekend in de bekende biografie Thomas Dekker. Mijn gevecht. Tegenwoordig geeft de voormalig topsporter als keynote spreker enerverende lezingen over zijn turbulente jaren in de wielerwereld. Hij deelt onder meer belangrijke leermomenten en vertelt hoe hij heeft kunnen groeien als persoon na het bekende zwarte gat in de sport en zijn privéleven.

Biografie van Thomas Dekker

Thomas Dekker wordt in 1984 geboren in het Noord-Hollandse Dirkshorn. Als kleine jongen eet, leeft en slaapt hij wielrennen, daarbij geïnspireerd door grote idolen als Jan Ulrich, Erik Zabel en Michael Boogerd. Met laatstgenoemde slaapt hij jaren later als jong wielertalent voor de Olympische Spelen in Athene op dezelfde kamer.

Hoewel Dekker in de juniorenwereld bijna moeiteloos de topprestaties aaneenrijgt, merkt hij dat in de top andere wetten gelden. Links en rechts ziet hij ervaren topwielrenners met ogenschijnlijk speels gemak aan zich voorbij snellen. Hun geheim? Dat blijkt doping te zijn. Het gebruik hiervan is nodig, zo wordt hem verteld, om in het profwielrennen een serieuze gooi naar de prijzen te doen.

Wielrenner Thomas Dekker inhuren als spreker

In 2006 krijgt de wielrenner in een Madrileense hotelkamer zijn eerste bloedzak toegediend door de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes. Niet zonder resultaat: een week later wint hij de Tirreno-Adriatico. In 2007, na een EPO-kuur, volgt winst van de Ronde van Romandië. Datzelfde jaar verricht hij in de Tour de France op indrukwekkende wijze kopwerk voor Michael Rasmussen.

Toch blijken de prestaties niet symbool te staan voor de gedisciplineerde levensstijl van een topsporter. Want niet alleen doping blijkt een graag geziene gast in de wielerwereld. Tot de eerdere verrassing van Dekker zijn ook alcoholgebruik en prostitueebezoeken vaste gewoonten onder zijn ploeggenoten. Hij voelt zich vereerd mee te mogen doen met zijn voormalige idolen.

Van topsporter naar bekende Nederlander

In 2006 wordt Eufemiano Fuentes gearresteerd en schudt de profwielrennerij op zijn grondvesten. Dekker zoekt zijn toevlucht bij de Oostenrijkse dopinghandelaar Stefan Matschiner, maar in 2008 stelt het UCI een afwijking in zijn bloedwaarden vast. Een jaar later komt de definitieve bevestiging van EPO-gebruik en volgt een schorsing van twee jaar.

In 2011 keert het voormalig supertalent terug in het wielrennen en wint hij direct de 5e etappe van de Ronde van de Sarthe. Later, in 2015, doet hij in het Mexicaanse Aguascalientes een aanval op het werelduurrecord. Slechts 271 meter scheiden hem van het verbreken ervan.

Daarna beëindigt hij zijn wielrenloopbaan en neemt hij deel aan tv-programma’s zoals De Slimste Mens en Expeditie Robinson. In deze periode woont Thomas in Los Angeles, een levensfase die hem nog veel meer bijzondere ervaringen brengt.

Thomas Dekker boeken voor een lezing

Als een van Nederlands’ bekendste wielrenners is Thomas Dekker een even sympathieke als spraakmakende persoonlijkheid. Al in zijn dagen als profwielrenner heeft hij het hart op de tong en nu hij actief is als keynote spreker komt zijn spreektalent vanzelfsprekend goed van pas.

Een lezing van Thomas Dekker staat garant voor een boeiende reis langs opzienbarende hoogte- en dieptepunten in een wielerloopbaan die van alles was – maar geen moment saai. Het is een lezing die ontroert en inspireert. Bovendien heeft het topsportthema de nodige raakvlakken met het bedrijfsleven. Dit is dan ook de ideale presentatie voor een geslaagd congres, seminar of symposium.

Contact

Wilt u Thomas Dekker ook inhuren als keynote spreker op uw evenement? Het team van Quality Bookings helpt u graag bij het boeken van deze voormalig profwielrenner en Bekende Nederlander. Neem contact met ons op voor meer informatie over de uitgebreide mogelijkheden en boekingsvoorwaarden.

 

Onderwerpen
Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
Prijs op aanvraag

Reviews over Thomas Dekker

Schrijf een review

Video met Thomas Dekker

Meer informatie & boekingen

Thomas Dekker inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Thomas Dekker
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers