Info & boekingen
Thomas Braun

Thomas Braun als spreker boeken

Thomas Braun – Ga toch fietsen!

Prijsindicatie
€ 1.000 tot € 2.000
Onderwerpen
Te boeken als
Talen
 • Snel contact met Thomas Braun
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Thomas Braun

Thomas Braun – Ga toch fietsen!

De metamorfose van een dikke veertiger

Thomas Braun (1966) was jarenlang redacteur/verslaggever voor verschillende publiekstijdschriften. Daarnaast schreef hij columns voor dagbladen, weekblad Panorama, wetenschappelijk magazine Triv’ en MT. Voor dat laatste blad hield hij ook een weblog bij over zijn leven als ‘dikke veertiger’. Ga toch fietsen!, genomineerd voor beste sportboek van 2011, was zijn eerste boek en is voor veel mensen een inspiratie om zelf ook weer vitaal te gaan leven en werken.

Over Ga toch fietsen!

Thomas Braun is net als zoveel generatiegenoten ten prooi gevallen aan een leven vol sigaretten, bier, vet vlees en de afstandsbediening. Hij besluit van de ene op de andere dag dat het maar eens over moet zijn met zijn onverschillige levenshouding. Hij stopt met roken, drinkt nog slechts af en toe een glaasje wijn, eet verantwoord en zit wekelijks zo’n twaalf uur op een racefiets. Het doel: de hoogste en steilste bergen van Europa beklimmen. Inmiddels ligt de achtste druk in de winkel.

Zeer herkenbaar

Ga toch fietsen! is een hilarisch relaas vol zelfspot over verslavingen, angsten, gebrek aan motivatie en hoe hard fietsen een antwoord op alles lijkt te zijn. Een inspirerend boek voor hen die ook een uitweg zoeken in hun eigen, vastgelopen leven en weer vitaal willen worden.

Mensen die Brauns boek gelezen hebben, kunnen een reactie achterlaten op zijn website www.thomasbraun.nl. Dat is inmiddels massaal gebeurd en zowel mannen als vrouwen roemen het boek om de herkenbaarheid, de humor, de ontroering en velen hebben inmiddels besloten ook hun ongezonde leefstijl overboord te gooien en te gaan fietsen. Ook de media bleken geïnteresseerd, Braun was o.a uitgebreid te gast bij De Ochtend (NPO), Dit is de dag (EO) Spijkers met koppen (Vara), Tour du Jour (RTL4) en Cappuccino (NCRV). In 2013 verscheen van zijn hand ‘Blijven genieten!’, over zijn tocht van Italië naar Nederland voor Artsen zonder Grenzen. In 2015 schreef hij Tweede Adem, na een maand was de eerste druk uitverkocht.

Inspirerende lezing

Thomas wordt veel gevraagd als spreker. Bedrijven nodigen hem uit als er thema’s zijn als Nieuw Persoonlijk Leiderschap, Vitaliteit op de werkvloer en congressen of workshops waarin het stellen en halen van doelen, doorzettingsvermogen en veranderprocessen centraal staan. Veel sprekers putten uit theorie, Braun heeft een verhaal dat uit het leven is gegrepen, daarin is hij onderscheidend. Hij was tot nu toe o.a. te gast bij ING, PON, Achmea, HP, ABN AMRO, Reed Business en Truphone. Braun wordt ook veel gevraagd bij congressen of bedrijfsdagen waar een vrolijke noot, een losse bijna cabaret-achtige invulling van de dag gewenst is.

Reacties

* Een gast wiens boek je moet lezen en wiens presentatie iedere ondernemer moet zien. – Ronnie Overgoor,  spreker en auteur van het ondernemersboek van het jaar 2011

* Na het lezen van ‘Ga toch fietsen!’ krijg je meteen zin om jezelf uit te dagen. Dát hebben veel andere zelfhulpboeken niet voor elkaar gekregen. – Management Team

* ‘Allemaal angstig herkenbaar’ – Bert Wagendorp, journalist en schrijver van ‘Ventoux’ over Ga toch fietsen!

* Wow, ‘Blijven genieten’ van @ThomasBraun_ in één adem uitgelezen. Heerlijk! – Bert Kranenbarg, presentator NPO Radio 1

* Wat een verhaal! Spreekt mij zeer aan. Bewondering en respect! – Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF over Ga toch fietsen!

* Meeslepend en ontroerend – Men’s Health

* ‘Ik heb er vreselijk om gelachen en direct cadeau gedaan aan mijn eigen fietsvrienden’ – René Froger

Wat een mooi verhaal! Geweldige parallellen met het bedrijfsleven; doelen zetten, omgaan met veranderingen, het onmogelijke presteren en de top behalen. Het was een onvergetelijke middag voor het hele bedrijf.”- Rob van Velzen, directeur van Truphone BV

Thomas Braun is ook te boeken als dagvoorzitter of gesprekleider.

Meer informatie & boekingen

Thomas Braun inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Thomas Braun
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers