Rem Koolhaas is een van Nederlands meest vooraanstaande architecten en over de hele wereld beroemd met zijn bouwwerken. U kunt Rem Koolhaas inhuren als spreker.

Filmacademie
Koolhaas ging naar de Filmacademie, waar hij zich specialiseerde in scenarioschrijven. Hij schreef onder andere het scenario voor De Blanke Slavin en werkte tevens als journalist bij De Haagse Post.

In 1968 begon hij met zijn studie architectuur aan de Architectural Association School in Londen, waar hij in 1972 afstudeerde om vervolgens aan de Cornell University in de Verenigde Staten verder te studeren. Hierna werd hij visiting fellow aan het Institute for Architecture and Urban Studies in New York.

In 1975 richtte hij samen met Elia Zenghelis, zijn vrouw Madelon Vriesendorp en Zenghelis echtgenote Zoe Zenghelis het architectenbureau Office for Metropolitan Architecture op. In de beginjaren richtte het bureau zich vooral op ‘papieren’ architectuur en niet op het realiseren van gebouwen. Koolhaas gaf regelmatig lezingen en schreef diverse boeken.

Eind jaren tachtig werden de eerste projecten van Koolhaas gerealiseerd. Zo was hij verantwoordelijk voor het IJ-plein in Amsterdam-Noord en een tweetal gebouwen in Groningen.

In 1992 brak hij ook internationaal met de bouw van de Kunsthal in Rotterdam. Daarnaast ontwierp hij begin jaren negentig het Nederlands Danstheater in Den Haag en de Rotterdamse busterminal.

Tevens ontwierp Koolhaas de nieuwbouw van het poppodium Paard van Troje en het Souterrain, een tramtunnel met twee stations en een ondergrondse parkeergarage.

CCTV
Het bureau van Koolhaas was daarnaast verantwoordelijk voor het ontwerp van het beroemde CCTV-gebouw in Peking en het naastgelegen TVCC. Daarnaast was Koolhaas de architect van de Nederlandse Ambassade in Berlijn en de Central Library in Seattle.

Koolhaas staat al jaren bekend om zijn baanbrekende visie op architectuur en stedenbouwkunde. Wilt u Rem Koolhaas inhuren als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Rem Koolhaas spreekt graag over:

Rem Koolhaas boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Rem Koolhaas. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21