Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller is een voormalig politicus die jarenlang fractievoorzitter van GroenLinks was. Tegenwoordig is hij voorzitter van de VO-raad en daarnaast is hij te bewonderen als televisiepresentator. Ook kunt u Paul Rosenmöller inhuren als spreker.

Haven
Rosenmöller studeerde sociologie, maar stopte hier in 1978 mee om in de Rotterdamse haven te gaan werken. Rosenmöller, afkomstig uit een welgestelde familie, ondersteunde de arbeidersrevolutie.

In 1985 werd hij districtsbestuurder bij de Vervoersbond FNV in Rotterdam. Hij onderhandelde met werkgeversorganisatie VNO-NCW en was woordvoerder bij verschillende stakingsacties.

In 1989 werd Rosenmöller namens GroenLinks lid van de Tweede Kamer. In 1994 werd hij bovendien politiek leider van zijn partij. Tijdens de verkiezingen van 1998 boekte GroenLinks zes zetels winst en kwam het uiteindelijk uit op elf zetels. Dat jaar ontving Rosenmöller bovendien de Thorbeckeprijs voor politieke welsprekendheid.

Na de verkiezingen van 2002 nam Rosenmöller afscheid van de politiek. Hij werd onder andere voorzitter van de Commissie Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen. Ook leidde hij in 2007 een commissie die advies uitbracht over obesitas. Dat jaar werd hij tevens commissaris bij de Nederlandse Spoorwegen.

Programmamaker
Sinds zijn vertrek uit de politiek is Rosenmöller tevens programmamaker voor de IKON. Zo maakte hij het programma Paul Rosenmöller en…, waarin hij gesprekken voerde met bekende Nederlanders als Ruud Lubbers, prinses Mabel en prinses Irene.

Ook presenteerde hij het programma Spraakmakende Zaken en in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2008 in Beijing, maakte Rosenmöller het programma Paul Rosenmöller in… China.  In 2010 makte hij vervolgens Paul Rosenmöller en.. de kracht van Afrika, waarin hij van Egypte naar Zuid-Afrika reisde. In aanloop naar de verkiezingen van 2010 presenteerde hij Paul Rosenmöller en… de Lijstrekkers.

Wilt u Paul Rosenmöller boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Paul Rosenmöller spreekt graag over:

Paul Rosenmöller boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Paul Rosenmöller. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21