Paul de Krom is een politicus die in het kabinet-Rutte I staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was. Voordat hij de politiek in ging had hij een flinke staat van dienst op gebouwd in het bedrijfsleven. U kunt Paul de Krom inhuren als spreker en dagvoorzitter.

Bestuurswetenschappen
De Krom studeerde bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en ging na zijn afstuderen in 1987 werken voor het Bureau Secretaris-Generaal van het Ministerie van Defensie.

Na twee jaar als consultant public affairs gewerkt te hebben bij de Industriële Consulenten Nederland, ging hij in 1991 aan de slag bij Shell. Hier werkte hij tot 2003 in verschillende functies. Dat jaar werd hij Tweede Kamerlid namens de VVD.

Staatssecretaris
In 2010 werd hij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet Rutte-I. Als staatssecretaris was hij onder meer belast met de invoering van de intrekking van de Wet Werk en Inkomen Kunstenaars. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor een wijziging in de Wet Werk en Bijstand en de samenvoeging van die wet met de Wet Investeren en Jongeren. In 2012 nam hij tevens tijdelijk de taken van minister Henk Kamp over, omdat deze na de verkiezingen was aangesteld als informateur.

Wilt u Paul de Krom inhuren als spreker? Hij geeft onder andere lezingen over politiek en beleid. Neem voor meer informatie vrijblijvende contact met ons op.

 

Paul de Krom spreekt graag over:

Paul de Krom boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Paul de Krom. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21