Lennart Booij is bekend als presentator van het VARA-programma Krachtstroom en was in het verleden actief voor de PvdA. Daarnaast is hij mededirecteur van een campagnebureau. Door al deze ervaringen is hij een interessant spreker, die tijdens zijn lezingen brainstormt met overheden, organisaties en bedrijven.

Booij was als scholier voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Vervolgens studeerde hij geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en werd gedurende zijn studententijd woordvoerder van de studentenvakbond AVSA. Samen met medestudent Erik van Bruggen schreef hij zijn afstudeerscriptie over PvdA-politica Anne Vondeling.

Toenmalig PvdA-voorzitter Felix Rottenberg haalde de twee studenten bij de partij. Het tweetal werkte voor het fax- en mailtijdschrift Vlugschrift en richtte later de vernieuwingsbeweging Niet Nix op. In 1998 deden Booij en Van Bruggen een gooi naar het partijvoorzitterschap, maar werden afgetroefd door Marijke van Hees.

Samen met Van Bruggen en Alex Klusman zette Booij hierna het campagne- en adviesbureau BKB op. Het bedrijf richt zich op campagnes voor de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Na de dood van Theo van Gogh organiseerde BKB een herdenkingsbijeenkomst op de Dam in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst was Booij presentator.

Op televisie liet hij zich inmiddels gelden als presentator. Zo maakte hij samen met journalist Youri Albrecht het interviewprogramma Krachtstroom. Ook werkte hij voor de Amsterdamse tv-zender AT5 en werd voorzitter van de lokale omroep SALTO.

Vanaf 2007 presenteerde hij VARA’s Het Nieuwe Lagerhuis. Ook was hij actief voor de nieuwe zender Het Gesprek en was hij één van de presentatoren van het zomerprogramma Wat Heet! Verder maakte hij samen met strafpleiter Gerard Spong het AVRO-programma Advocaat van de Duivel.

U kunt Lennart Booij inhuren als spreker. Hij leidt debatten en houdt van stevige discussies. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Lennart Booij spreekt graag over:

Lennart Booij boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Lennart Booij. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21