Popkenner Leo Blokhuis is bekend van tal van radio- en televisieprogramma’s. Daarnaast demonstreert hij zijn fabelachtige kennis van de popmuziek in muzikale theatervoorstellingen en succesvolle boeken.

Passie voor Popmuziek
Domineeszoon Leo Blokhuis werkt na een journalistieke opleiding aanvankelijk bij de Evangelische Omroep en vervolgens enkele jaren bij de VARA. In de jaren negentig van de twintigste eeuw maakt hij met Jan Douwe Kroeske de 2 Meter Sessies op radio en televisie. Tevens is hij maker van het radioprogramma For the Record, dat hij samen met Mart Smeets presenteert. Met Matthijs van Nieuwkerk presenteert hij bovendien het televisieprogramma Top 2000 a gogo.

Muzikale bestsellers
Leo Blokhuis is ook zeer succesvol als auteur van enkele informatieve boeken over popmuziek. Zo schrijft hij in 2006 de bestseller Grijsgedraaid en publiceert hij samen met Matthijs van Nieuwkerk het Klein Cultureel Woordenboek van de Popmuziek. In 2007 verschijnt het Plaatjesboek, waarin hij de lezer meeneemt op een reis door de geschiedenis van de popmuziek aan de hand van zestien klassieke liedjes. In 2009 komt City to City uit, waarin Blokhuis een kleine twintig jaar popgeschiedenis behandelt op een reis langs de steden waar het allemaal gebeurde. Daarop volgen The Sound of the Westcoast, 1965 – 1979 (2010), The Sound of the South, 1961 – 1976 (2011), Haags Speelkwartier. Scènes uit de muziekwinkel (2012), en het ‘luistergeschenk’ Electrifying Berlin ( 2013).

Met actrice en zangeres Ricky Koole (met wie hij inmiddels getrouwd is) maakt Leo Blokhuis enkele theatervoorstellingen, waarin zij ‘vergeten’ liedjes en componisten onder de aandacht brengen. Daarnaast stellen beiden verzamel-cd’s samen met ‘vergeten’ liedjes.

Leo Blokhuis is te boeken als spreker.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Leo Blokhuis boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Leo Blokhuis. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21