Acteur en presentator Jim Geduld is vooral bekend van zijn rol als Arthur Peters in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, die hij van 1991 tot 1999 speelde. Geduld raakte verslaafd en ging door diepe dalen, maar klom weer naar boven en mag nu als verslavingsinterventionist anderen helpen.

Goede Tijden
James Michael (Jim) Geduld maakt zoals gezegd furore als Arthur Peters in Goede Tijden, Slechte Tijden. Van 1997 tot en met 2000 presenteert hij bij Veronica het American football-programma TouchDown. Ook presenteert hij in 1999 de Verjaardagshow. Daarnaast speelt hij gastrollen in de televisieseries M’n dochter en ik en All Stars. Bovendien vormt hij in 1997 samen met Winston Gerschtanowitz, Michiel de Zeeuw en Chris Zegers de boyband 4 Fun.

Slechte Tijden
Jim Gedulds verslaving aan cocaïne leidt tot zijn ontslag bij de Goede Tijden, Slechte Tijden en laat ook zijn huwelijk mislukken. Geduld ontkent jarenlang dat hij een verslavingsprobleem heeft, en komt in een sociaal isolement terecht. Hij verliest praktisch zijn hele hebben en houden, en belandt uiteindelijk in de schuldsanering. Goede vrienden confronteren hem indringend met zijn verslaving en de schade die hij daarmee aanricht.

Interventie
De ‘interventie’ van zijn vrienden doet Jim Geduld in 2005 besluiten zich enige tijd op te laten nemen in de Schotse verslavingskliniek Castle Craig.  Op advies van deze kliniek hanteert hij sindsdien het Minnesota 12-stappen model in zijn leven. Geduld is dankbaar voor de ‘interventie’ die er op hem is uitgevoerd omdat hij zichzelf en anderen nu weer recht in de ogen kan kijken. Hij beschouwt het als zijn persoonlijke missie om interventies die in de Verenigde Staten al decennialang buitengewoon succesvol zijn ook in Nederland te introduceren. Geduld volgt een opleiding tot interventionist in de Verenigde Staten en kan zich daarna de eerste onafhankelijk gecertificeerde verslavingsinterventionist in ons land noemen.

Wilt u Jim Geduld boeken als gastspreker of debatleider? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Jim Geduld boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jim Geduld. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21