20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,0
Vrijblijvende offerte
Spreker Jean-Paul Heck - Muziekjournalist Copyright foto: Andreas Terlaak

Jean-Paul Heck Muziekjournalist

Jean-Paul Heck als spreker boeken

Jean-Paul Heck is één van de bekendste muziekjournalisten in de Benelux. In zijn ruim 25 jaar durende carrière interviewde hij bijna alle groten der aarde in levende lijven

 

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
Te boeken als
 • Snel contact met Jean-Paul Heck
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Jean-Paul Heck ging langs bij David Bowie in New York, kreeg een persoonlijke rondleiding van Charles Aznavour in diens olijventuin en sprak met poplegendes zoals Paul McCartney, James Brown, Amy Winehouse, Tom Waits, Adele, Keith Richards, Neil Young, Eddie van Halen, Roger Waters, Bruce Springsteen, The Who, Robert Plant & Jimmy Page van Led Zeppelin, Brian May en Roger Taylor van Queen, Don Henley van de Eagles, AC/DC, Neil Young, Ed Sheeran, Billy Joel. Phil Collins, Metallica en talloze anderen. Daarnaast sprak Heck met jazz-grootheden zoals Sonny Rollins, Dave Brubeck, Herbie Hancock, Michael Buble en velen anderen. Heck begon als muziekjournalist bij het magazine Aloha. Nadat hij in als eerste de Jip Golsteijn Journalistiek Prijs won, werd hij muziekjournalist bij de Telegraaf. In 2007 richtte hij zijn eerste muziekmagazine op en op dit moment is de Brabander hoofdredacteur van het gerenommeerde muziekmagazine Soundz. Heck maakte jarenlang deel uit van de Edison Jury pop en jazz. Daarnaast is hij de organisator van de Sena Performers European Guitar Award en haalde speciaal voor deze prijs gitaarlegendes zoals Brian May, Slash, Joe Bonamassa, Steve Vai en Joe Satriani naar Nederland. Heck schreef drie boeken, waarvan eentje met presentator Humberto Tan met de titel Let’s Dance. Hij is op dit moment bezig om voor uitgeverij De Bezige Bij de biografie van meestergitarist Jan Akkerman te schrijven. Tevens neemt hij samen met Leo Blokhuis en Rob Stenders podcasts op voor het platform Juke van Talpa en is hij een veelgevraagd gast op nationale radio en televisie.

Heck publiceert ook in internationaal erkende muziekmagazines zoals MOJO, HUMO en Classic Rock Magazine. Heck weet in zijn interviews de geplaveide paden te omzeilen en komt daardoor regelmatig in een surrealistische wereld terecht.  Zijn verhalen omzeilen de clichés en brengt je als lezer dichter bij de ster. Er is Nederland op dit moment geen journalist die de laatste 25 jaar zo vaak oog in oog stond met de allergrootste sterren in de wereld van de pop- en jazzmuziek.

Naast het werk dat Jean-Paul al deed, heeft hij sinds begin dit jaar ook zijn eigen radioshow bij Veronica onder de naam Soundz Live.
Het is een show die aanschurkt tegen Countdown Cafe.
Een drie uur durende show met interviews en veel live muziek.
Daarnaast is Jean-Paul bezig met een nieuw boek met de titel: Crazy Rock n Roll Stories.
Dat maak hij voor Luiting Sijthoff dit boek zal begin December 2022 te verkrijgen zijn!.

+ lees meer

Meer informatie & boekingen

Jean-Paul Heck inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne Rook
 • Snel contact met Jean-Paul Heck
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers