Henk Kievit is een voorvechter van maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Hij wil maatschappelijke problemen aanpakken doormiddel van de inzet van ondernemend vermogen van organisaties. U kunt Henk Kievit inhuren als spreker.

Familiebedrijf
Kievit studeerde agrarische economie aan de Wageningen Universiteit en ging vervolgens aan de slag voor een internationaal softwarebedrijf. Van dichtbij zag hij hoe dit familiebedrijf veranderde in een onderneming met een dubbele beursnotering.

In 2001 promoveerde hij met het proefschrift Social Venture Entrepreneurship: een plaatsbepaling. Hierin doet hij onderzoek naar maatschappelijke weldoeners die zich vanuit een rijk ondernemersverleden inzetten om hardnekkige maatschappelijke problemen aan te pakken.

Vervolgens werd hij algemeen secretaris van een maatschappelijk investeringsfonds. Sinds 2005 is hij werkzaam als adviseur op het gebied strategische vraagstukken, business development en marketing voor familiebedrijven, filantropische instellingen en maatschappelijke organisaties.

Maatschappelijk betrokken ondernemen
Tevens is Kievit directeur van het Center for Entrepreneurship op de Nyenrode Business Universiteit, waar hij ook docent is op het gebied van social venturing entrepreneurship en maatschappelijk ondernemen. Ook is hij verbonden aan de Christelijke Hogeschool in Ede.

Wilt u Henk Kievit boeken als spreker voor een lezing over maatschappelijk betrokken ondernemerschap? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Henk Kievit spreekt graag over:

Henk Kievit boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Henk Kievit. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21