Harald Benink is een hoogleraar bankwezen en financiering. Hij staat internationaal hoog aangeschreven als expert op het gebied van banken, financiële stabiliteit, financiële crises en toezicht op financiële instellingen en markten. Harald Benink is te boeken als spreker over deze belangrijke thema’s.

Schaduwcomités
Als hoogleraar werkt Benink aan de universiteit van Tilburg. Daarnaast is hij verbonden aan de London School of Economics. Meer dan tien jaar geleden nam hij initiatief tot zogeheten schaduwcomités op het gebied van financiële regelgeving en toezicht in Europa, Latijns-Amerika, Azië en Australië en Nieuw-Zeeland. Deze comités, die bestaan uit bekende hoogleraren economie en recht, zijn verantwoordelijk voor het geven van beleidsaanbevelingen om zo zwakke financiële systemen aan te pakken.

Benink is voorzitter van het Europese schaduwcomité en lid van de overige comités. Al jaren voor de financiële crisis begon, wezen de comités op bepaalde pijnpunten , bijvoorbeeld de te lage buffers aan eigen vermogen van banken en het feit dat de banken zelf nauwelijks risico lopen.

Deskundige
Als deskundige verschijnt Benink vaak in de pers. Zo geeft hij zijn mening op de Nederlandse radio en televisie en in kranten, maar ook internationaal wordt hij regelmatig gevraagd om als expert zijn visie te delen. Zo verscheen hij in New York Times, Wall Street Journal en Financial Times.

U kunt Harald Benink inhuren als spreker. Neem voor meer informatie en boekingen vrijblijvend contact met ons op.

 

Harald Benink spreekt graag over:

Harald Benink boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Harald Benink. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21