Maxime Verhagen

Maxime Verhagen was meer dan vijf jaar minister, in eerste instantie minister van buitenlandse zaken in het kabinet-Balkenende IV en later minister van Economische Zaken in het kabinet-Rutte I. Ook was hij vicepremier. Tegenwoordig is Verhagen voorzitter van Bouwend Nederland. U kunt Maxime Verhagen inhuren als spreker over politiek, bestuur, beleid, economie en financiën.

Tweede Kamer
Verhagen studeerde contemporaine geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Vervolgens werd hij medewerker van de Tweede Kamerfractie van het CDA en gemeenteraadslid in Oegstgeest.

In 1989 werd hij vervolgens lid van het Europees Parlement. Op 17 mei 1994 werd Verhagen benoemd tot Tweede Kamerlid. Hij zat jarenlang in de Kamer en werd in 2002 benoemd tot fractievoorzitter van zijn partij. In 2006 droeg hij het fractievoorzitterschap over aan Jan Peter Balkenende.

Minister
Tijdens de kabinetsformatie in 2006 was Verhagen de rechterhand van Balkenende en bij het aantreden van het kabinet-Balkenende IV werd hij minister van Buitenlandse Zaken. In het daaropvolgende kabinet werd Verhagen minister van Economische Zaken en tevens vicepremier. Bij de verkiezingen van 2012 stelde Verhagen zich niet meer verkiesbaar.

In zijn carrière na de politiek werd hij lobbyist, ambassadeur en adviseur voor de provincie Limburg. Tevens werd hij voorzitter van Bouwend Nederland.

Wilt u Maxime Verhagen boeken als spreker? Neem dan contact met ons op.

 

Maxime Verhagen spreekt graag over:

Maxime Verhagen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Maxime Verhagen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21