Hoogleraar Gert-Jan Hospers is een toegankelijke topspreker op het gebied van stedelijke en regionale ontwikkeling. Als beroepsgeograaf in Twente en Nijmegen weet hij alles over het DNA van plekken, of het nu gaat om industriesteden, krimpregio’s of kustgebieden.

P-factor

Gert-Jan benadert straten, wijken, dorpen, steden en regio’s voortdurend op ooghoogte – dat wat we ervaren als we erdoorheen lopen – en probeert te achterhalen wat een plek nu zo bijzonder maakt. Over die zogenaamde ‘P-factor’ schrijft en spreekt hij veel. Eerder verschenen van zijn hand onder meer Krimp, het nieuwe denken (2012), Zee+land: de kracht van kustregio’s (2014) en Visies op de stad: van tuindorp tot smart city (2015). Tot in de verste uithoek van het land houdt Gert-Jan lezingen, workshops én walkshops, van de Achterhoek tot Zeeuws-Vlaanderen.

Menselijke maat

Tijdens zijn  optredens gaat Gert-Jan steeds uit van de actualiteit, de menselijke maat en het dagelijks leven. Neem de bevolkingskrimp in stad en land en de daarmee gepaard gaande problematiek van vergrijzing. Om dit abstracte thema te concretiseren maakt Gert-Jan tijdens zijn optredens gebruik van een ouderdomspak: een wonderlijke outfit van twintig kilo, uitgerust met een troebele bril, geluiddempende koptelefoon en bandages. Daarmee kunnen toehoorders aan den lijve voelen hoe het is om als hoogbejaarde op straat te lopen. Wilt u ook eens anders leren kijken naar de wereld om u heen? Neem dan contact met ons op en boek Gert-Jan als spreker.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Gert-Jan Hospers spreekt graag over:

Gert-Jan Hospers boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Gert-Jan Hospers. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21