Gert-Jan Hospers

Hoogleraar Gert-Jan Hospers is een toegankelijke topspreker op het gebied van stedelijke en regionale ontwikkeling. Als beroepsgeograaf in Twente en Nijmegen weet hij alles over het DNA van plekken – of het nu gaat om industriesteden, krimpregio’s of kustgebieden. Organisaties willen hem inhuren als spreker over zijn vakgebied voor een intrigerende lezing of workshop tijdens een seminar of congres.

Biografie van Gert-Jan Hospers

Gert-Jan Hospers wordt geboren in 1974 in Enschede. In 1999 studeert hij af in de economie, rechtsgeleerdheid en bestuurskunde aan de universiteiten van Tilburg, Utrecht en Twente. Hij werkt enige tijd voor het ministerie van Economische Zaken, maar keert al snel terug naar de Universiteit Twente en promoveert daar in 2004 op zijn proefschrift Regional Economic Change in Europe: a Neo-Schumpeterian Vision.

Sindsdien verloopt zijn carrière aan de universiteit in een sneltreinvaart. Hij wordt economisch geograaf aan de Universiteit Twente en bijzonder hoogleraar Transitie in Stad en Regio aan de Radboud Universiteit. Vanwege zijn grote kennis over zijn vakgebied en zijn natuurlijke kwaliteiten als spreker willen veel organisaties hem inhuren voor een lezing tijdens hun congres of seminar.

Hoogleraar Gert-Jan Hospers inhuren voor een lezing of workshop

Naast zijn bovengenoemde functies, is Gert-Jan Hospers actief op tal van andere terreinen. Zo is hij redactielid van Geografie en European Spatial Research and Policy en maakt hij deel uit van de redactieraad van het tijdschrift Regional Studies, Regional Science. Sinds 2012 is hij bovendien fellow van de Regional Studies Association (FeRSA).

In zijn werk benadert de geograaf straten, wijken, dorpen, steden en regio’s voortdurend op ooghoogte – dat wat we ervaren als we erdoorheen lopen – en probeert erachter te komen wat een plek nu zo speciaal maakt. Dit noemt hij de zogenaamde ‘P-factor’. Hierover schrijft hij veel, maar ook spreekt hij er bevlogen over tijdens zijn optredens als spreker voor bedrijven die hem inhuren voor een lezing of workshop.

Spreker Gert-Jan Hospers boeken voor congres of seminar

Tijdens zijn optredens gaat Gert-Jan Hospers steeds uit van de actualiteit, de menselijke maat en het dagelijks leven. Neem de bevolkingskrimp in stad en land en de daarmee gepaard gaande problematiek van vergrijzing. Om dit abstracte thema te concretiseren maakt de hoogleraar tijdens zijn optredens gebruik van een ouderdomspak: een wonderlijke outfit van twintig kilo, uitgerust met een troebele bril, geluiddempende koptelefoon en bandages.

Zijn doel? Zo kunnen toehoorders aan den lijve ondervinden hoe het is om als hoogbejaarde op straat te lopen. Het boeken van deze spreker voor een lezing of workshop staat dan ook niet alleen garant voor een hoge informatiewaarde, maar ook voor een boeiend optreden dat geen moment gaat vervelen.

Contact opnemen met Gert-Jan Hospers

Wilt u de hoog aangeschreven hoogleraar Gert-Jan Hospers ook inhuren als spreker voor een lezing of workshop tijdens uw seminar of congres? Informeer bij Quality Bookings naar de voorwaarden om deze sympathieke en deskundige persoonlijkheid te boeken.

Gert-Jan Hospers spreekt graag over:

Gert-Jan Hospers boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Gert-Jan Hospers. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21