20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Freek de Steenwinkel
Exclusief bij
Quality Bookings

Freek de Steenwinkel als spreker boeken

Hij is expert in corporate innovatie en heeft van ‘Een Tikkie sturen’ een begrip gemaakt in Nederland. Als oprichter van de app Tikkie weet keynote spreker Freek de Steenwinkel als geen ander hoe je innovaties zoals digitale producten effectief doorvoert binnen een corporate omgeving. Via Quality Bookings is deze inspirerende innovator nu te boeken voor een lezing of interactieve workshop.

Freek de Steenwinkel

Corporate innovatie

Biografie van Freek de Steenwinkel

Corporate innovatie loopt als een rode draad door Freek’s loopbaan. Al in het begin van zijn carrière ziet hij bij werkgevers mogelijkheden om dingen anders en beter te doen. Hij beseft de meerwaarde van feedback van klanten en gebruikers en signaleert dat veel bedrijven op dit gebied kansen laten liggen.

In 2006 gaat hij aan de slag bij KPN, waar hij uitgroeit tot Manager E-Commerce. In een tijd waarin vrijwel alle omzet nog uit de callcenters en fysieke winkelvestigingen van het bedrijf komt, zet Freek samen met zijn team een compleet nieuw e-commerce platform op. Zo leert hij in recordtempo welke tools en systemen aan de operationele kant nodig zijn voor een dergelijk innovatietraject binnen een grote corporate onderneming.

Ook later, bij Aegon, is Freek verantwoordelijk voor digitale transformatie en stuurt hij met succes een divers team aan bestaande uit onder meer product owners, mobile- en UX-experts.

Specialist in innovatiestrategie inhuren

De meeste bekendheid bij het grote publiek vergaart Freek echter als oprichter van Tikkie, de gratis app waarmee je betaalverzoeken verstuurt naar vrienden, familie of bekenden. In drie jaar tijd leidt hij de ABN-dochter naar een groei tot 5 miljoen gebruikers en wordt het ‘sturen van een Tikkie’ een waar begrip in Nederland.

Al snel na introductie speelt de app een belangrijke rol in de innovatiestrategie van ABN AMRO. Het succes is onder meer te danken aan de keuzes die Freek en zijn team maken om betalen supereenvoudig, maar vooral ook een beetje ‘fun’ te maken.

Gedegen consumentenonderzoek en voortdurend testen bij gebruikers zorgen voor continue feedback. Hierdoor ontstaat een product dat perfect aansluit op de behoefte van een grote groep mensen en dat in de dagelijkse praktijk bijzonder makkelijk te gebruiken is.

Oprichter van Tikkie boeken voor een lezing

Inmiddels is Tikkie de start-up fase ontgroeid en heeft Freek het bedrijf op het hoogtepunt van zijn succes achtergelaten. In de afgelopen jaren wordt hij als corporate innovatie specialist steeds vaker gevraagd voor optredens als spreker en trainer, met name door grote bedrijven die worstelen met uitdagingen op het gebied van innovatie.

Via Quality Bookings is hij nu als spreker in te huren voor verschillende lezingen en workshops. Populair is zijn inspirerende keynote die is toegespitst op Tikkie, waarin hij de succesformule achter de snelle groei ontvouwt en uitlegt hoe elk bedrijf deze succesprincipes zelf kan toepassen bij de implementatie van nieuwe ideeën en technologieën.

Maatwerk lezing of workshop voor corporates of start-ups

Bij uitstek geschikt voor grote corporate bedrijven, is zijn lezing over innovatie binnen het complexe speelveld van een corporate omgeving. Hoe innoveer je in een setting waar het loslaten van bestaande processen niet altijd vanzelfsprekend is? Hoe kies je het juiste moment voor innovatie en hoe krijg je de juiste mensen mee? Op deze en andere vragen geeft Freek aan de hand van use cases uit de praktijk een intrigerend antwoord.

Tot slot geeft de ervaren spreker ook interactieve workshops aan teams die een succesvol digital product willen ontwikkelen. In heldere taal vertelt hij op welke zaken je moet letten, hoe hij Tikkie heeft opgebouwd en wat hierbij mogelijke valkuilen zijn. Uiteraard stemt hij elke lezing en workshop af op de specifieke wensen en uitdagingen van de opdrachtgever.

Contact opnemen met Freek de Steenwinkel

Wilt u Freek de Steenwinkel ook inhuren als inspirerende keynote spreker of trainer voor uw seminar of congres? Via Quality Bookings kunt u deze specialist in corporate innovatie en digitale transformatie snel en eenvoudig boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Freek de Steenwinkel

Schrijf een review

Meer informatie & boekingen

Freek de Steenwinkel inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne
  • Snel contact met Freek de Steenwinkel
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers