Felix Rottenberg is de voormalig voorzitter van de Partij van de Arbeid en verschijnt tegenwoordig regelmatig op televisie als deskundige over de politiek. U kunt Felix Rottenberg inhuren als spreker over tal van zaken die met de politiek te maken hebben.

Jonge Socialisten
De politieke loopbaan van Rottenberg begon in 1976 toen hij als voorzitter van de Jonge Socialisten in het partijbestuur van de Partij van de Arbeid zijn grote voorbeeld Joop den Uyl ontmoette.

Rottenberg werd directeur van het politiek-cultureel centrum De Balie in Amsterdam, nadat hij eerder zakelijk leider van De Populier, een voorloper van De Balie, was geweest. Na zijn vertrek uit het partijbestuur van de PvdA in 1986 werd hij voorzitter van het International Film Festival Rotterdam en bestuurslid van de Gerrit Rietveld Academie. Ook ging hij het televisieprogramma Denktank voor de VPRO presenteren en was hij te horen in het radioprogramma Het Gebouw.

In 1992 werd Rottenberg, samen met zijn voormalig tegenstrever Ruud Vreeman, partijvoorzitter van de PvdA. Zij kregen de opdracht voor vernieuwing te zorgen in de partij en het tweetal presenteerde nieuwkomers als vakbondsvrouw Karin Adelmund, arts Rob Oudkerk en econoom Rick van der Ploeg op hoge posities op de kieslijst voor de verkiezingen van 2004. De PvdA werd de grootste partij en kon onder leiding van Wim Kok het eerste Paarse kabinet vormen.

Televisie
In 1997 trad Rottenberg terug omdat bij hem de auto-immuunziekte sarcoïdose was geconstateerd. Later was hij wel weer op de radio en televisie te bewonderen. Zo presenteerde hij het discussieprogramma Duivels op de Amsterdamse televisiezender AT5 en voor de NPS maakte hij een drieluik over de Akbarstraat in Amsterdam-West. Tevens presenteerde hij het interviewprogramma Slot Rottenberg.

Verder verscheen Rotternberg samen met Matthijs van Nieuwkerk in het politieke programma Nederland Kiest en hij was korte tijd presentator van NOVA. Ook was hij te zien in een aflevering van Zomergasten. Tegenwoordig verschijnt hij regelmatig als tafelheer bij De Wereld Draait Door.

Wilt u Felix Rottenberg boeken als spreker voor uw evenement? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Felix Rottenberg spreekt graag over:

Felix Rottenberg boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Felix Rottenberg. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21